HIMSS Dutch Community naar HIMSS19

Graag delen we mede dat de HIMSS Dutch Community weer samen zal komen als delegatie naar HIMSS19 (11-15 februari 2019, Orange County Convention Center, Orlando, USA). Zoals voorgaande edities, zal ook deze keer weer een speciaal programma worden georganiseerd, waarbij HIMSS samenwerkt met VMBI, Nictiz en Cognicum. Met deze partners wordt er gezorgd voor een uniek en educatief programma met vele netwerk mogelijkheden tijdens het Holland House. De Nederlandse delegatie die meereist naar HIMSS19 zal ook dit jaar weer bestaan uit ongeveer 250-300 professionals uit de zorg ICT. We zullen in totaal samen met 45.000+ professionals uit de zorg aanwezig zijn bij deze toonaangevende beurs binnen de zorgtechnologie en ICT.

Programma

Zondag
10 februari

Welkomstborrel

Maandag
11 februari

Ontbijt

Seminar

Netwerkexcursie

Holland House BBQ

Dinsdag
12 februari

Ontbijt

HIMSS19 Opening Keynote*

Lunch

Internationale receptie

Woensdag
13 februari

Ontbijt

Lunch

Excursie - TBC

Holland House Receptie

Donderdag
14 februari

Ontbijt

Lunch

HIMSS19 Speciaal evenement (optioneel)

Studiereis dag 1 – TBC*

Vrijdag
15 februari

Studiereis dag 2 – TBC *

HIMSS19 Closing Keynote*

* Extra registratie nodig/Extra kosten aan verbonden

Thema

Schaarste brengt nieuwe kansen

In de huidige tijd genieten veel mensen en sectoren van economische voorspoed. Maar alleen geld is lang niet altijd meer de oplossing. Er is een groeiend tekort aan gekwalificeerd personeel binnen de zorg en er staat een grote druk op zowel mens als budget. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met een toenemende vraag naar zorg, die het steeds nijpender tekort aan middelen aan het licht brengt. Anders gezegd, het elastiek wordt aan twee kanten uitgerekt.

Schaarste heeft vaak een nare bijsmaak. Mensen en organisaties gaan in een overlevingsmodus en zijn gericht op de korte termijn. Echter, schaarste kan ook leiden tot positieve resultaten. Denk aan flexibiliteit, innovatie en een vergroot probleemoplossend vermogen. Met creativiteit kan op korte termijn al veel worden opgelost, maar hoe houden we de lange termijn doelen helder?

Het overeind houden van een langetermijnstrategie onder de druk van alledag is van groot belang om te overleven. ‘Wie wil ik zijn? Wat is mijn rol in mijn (zorg)netwerk en/of regio? Welke invloed heeft dat op de keuzes die ik maak?’

Tijdens het Nederlands programma van HIMSS19 in Orlando zetten we u aan het denken aan de hand van inspirerende sprekers die innovatief aan de slag zijn gegaan met de uitdagingen waar zij voor staan.

Registratie & Reisarrangementen

Alle reisarrangementen naar HIMSS19 worden aangeboden door HIMSS Dutch Community partner Cognicum. Zij nemen u alle zorg uit handen voor de reizen inclusief vlucht, verblijf, transfers en HIMSS-registratie. Nadat u geregistreerd heeft via bovenstaande link, kunt u doorklikken naar de Cognicum website, waar u uw reisarrangement kunt regelen.

Er zijn twee mogelijkheden: De eerste mogelijkheid is het HIMSS All-in pakket. Dit is een compleet pakket voor een vierdaags bezoek aan HIMSS19, het Nederlandse inhoudelijke programma, de social events en natuurlijk de HIMSS beurs zelf. Wilt u echt alles uit uw bezoek aan HIMSS19 halen, ga dan voor de tweede mogelijkheid: een studiereisarrangement. Dit zijn twee extra dagen waarop u met een selecte groep deelnemers en partners de diepte in gaat op een specifiek thema. Er is keuze uit vier thema’s, elk gekoppeld aan een unieke locatie in de VS.

Net als voorgaande jaren is het mogelijk om enkele voorkeuren aan te geven bij de invulling van het HIMSS All-in pakket, bijvoorbeeld als u zelf uw vlucht wilt regelen of een extra dag in Orlando wilt blijven. Deze voorkeuren kunt u bij het boeken van een reisarrangement aangeven. Kijk voor meer informatie en een overzicht van de reisarrangementen op de HIMSS19 pagina van Cognicum.

Nederlands inhoudelijk programma

Het Nederlandse inhoudelijke programma is een aanvulling op het reguliere programma van HIMSS19, speciaal voor de Nederlandse delegatie die meereist naar Orlando en wordt georganiseerd door de Dutch Community. Dit programma bestaat onder andere uit een serie van netwerkontbijtsessies, inhoudelijke sessies op de maandag, netwerklunches, receptie, Holland House BBQ en een internationale receptie. Ook is er een optioneel HIMSS Special Social Event naar Sea World op de donderdag, te selecteren bij het voltooien van de HIMSS-registratie.

Netwerken

Het Nederlandse programma van de HIMSS Dutch Community biedt een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen, te netwerken en om nieuwe kennis op te doen bij één van de netwerkmomenten en social events. Raak geïnspireerd en vind nieuwe oplossingen voor bestaande en toekomstige uitdagingen tijdens een serie van netwerkontbijtsessies, lunches, recepties en de inbegrepen excursie.

Organiserende partners

HIMSS, Nictiz, VMBI en Cognicum coördineren een op inhoud en netwerkmogelijkheden gericht programma voor de Nederlandse delegatie naar HIMSS19 in Orlando.

...

Nictiz

Nictiz is het expertisecentrum e-health en doet onderzoek en duidt trends in e-health ten behoeve van landelijk beleid voor partijen, zoals het ministerie van VWS, landelijke koepels en het Informatieberaad Zorg. Ook ontwikkelt en beheert Nictiz informatiestandaarden. Deze standaarden zijn nodig om het uitwisselen van informatie in de zorg mogelijk te maken. Daarbij adviseert Nictiz zorginstellingen en softwarespecialisten bij de implementatie van standaarden en optimalisatie van gegevensuitwisseling.

...

ICT

ICT in de gezondheidszorg is een breed en veelomvattend terrein. De VMBI wil een gids op dat gebied zijn. Wij richten ons op medici, verpleegkundigen, wetenschappers, studenten, managers, adviseurs, informatici en gebruikers die betrokken zijn bij de ICT in de gezondheidszorg.

De VMBI is opgericht ten behoeve van diegenen die werkzaam zijn op het gebied van de medische informatica/informatiekunde in de breedste zin. De VMBI kent leden en student-leden en is in principe bedoeld voor al diegenen die zich voor het vakgebied interesseren.

...

Cognicum

Cognicum organiseert en ontwikkelt conferenties, studiereizen, netwerkbijeenkomsten, workshops en andere bijeenkomsten voor management, bestuurders in de zorg, onderwijs, overheid en multinationals. Met de inhoud als leidraad faciliteren we met veel persoonlijke aandacht bijeenkomsten waar netwerken een belangrijk aspect is. Onze kracht is het ontzorgen zowel voor u als voor de deelnemers.

Industry partners

Deelname voor leveranciers is gebaseerd op partnerschap. Als leverancier kunt u zich niet inschrijven als u geen partner bent. Voor meer informatie, neem contact op met Amber Hidding - +34 655345741 of ahidding-contractor@himss.org.

Senior Partners

D&A logo

D&A

D&A is toonaangevend in de digitale transformatie van de zorg. We adviseren zorginstellingen over digitale strategie en toepassing van informatietechnologie. Omdat we ook doeners zijn en daadwerkelijk willen bijdragen, beperken we ons niet tot advies. We begeleiden zorginstellingen bij de implementatie van oplossingen, zoals EPD, patiëntportalen, beeldmanagement, laboratoriuminformatisering en informatie-uitwisseling. Door het optimaliseren van processen en het verkrijgen van inzicht met behulp van analytics, werken we continu aan betere zorg. En daar profiteren zorgverleners én patiënten van.

...

Forcare

Forcare is wereldwijd een van de meest toonaangevende en innovatieve leveranciers van IHE XDS netwerken. Wij ondersteunen alle IHE profielen die door zorgprofessionals gebruikt worden voor het gemakkelijk delen van patiëntgegevens, helpen u profiteren van workflows waarin samenwerking met anderen wordt georganiseerd en verbinden zorgnetwerken. Sinds december 2017 maakt Forcare onderdeel uit van Philips. Zie voor meer informatie www.forcare.com/nl

...

Furore

Furore is de ICT-dienstverlener in de zorg en wetenschap. Wat Furore uniek maakt, is onze jarenlange ervaring (25 jaar) en grote domeinkennis. Veel van onze medewerkers komen uit de praktijk en combineren ICT-expertise met diepgaande kennis van de markt. Wij spreken dezelfde taal en kennen de uitdagingen. Samen met u zetten wij graag dat stapje extra in de weg naar oplossing en resultaat.

Met onze kritische en onbevangen blik leveren wij diensten op het gebied van software-implementatie, softwareontwikkeling en technisch advies.

HP logo
aruba logo

HPE

De zorg is primair een zaak van mensen die zorgen voor mensen. De inzet en toenemende afhankelijkheid van technologie wordt hierin steeds groter. Primaire processen die nodig zijn om de zorg te optimaliseren en/of te vereenvoudigen, worden steeds vaker ondersteund door ICT systemen. Deze digitalisering van de zorg is nog steeds in volle gang, waarbij diverse zorgleveranciers zich in verschillende levensfases bevinden als het gaat om de volwassenheid van hun ICT systemen. Hewlett Packard Enterprise en Aruba, a Hewlett Packard Enterprise Company dragen dagelijks bij aan het bereiken van de doelstellingen van haar klanten. Door onze kennis van de zorg te combineren met marktleidende oplossingen op het gebied van Cloud, Hybride IT, Mobiliteit, Io(M)T, Security en de bijbehorende dienstverlening, heeft HPE een groot aandeel in de toenemende digitalisering van zorg in Nederland en daarbuiten. Door middel van gerichte overnames en een uitgebreid ecosysteem aan partners, biedt HPE totaaloplossingen aan die zorginstellingen in staat stellen om hun doelstellingen te bereiken.

...

Intermax Cloudsourcing

Intermax Cloudsourcing is onderdeel van de Intermax Group, die werd opgericht in 1994 en verder bestaat uit Bizway, Guardian360, NFIR en Intermax Datascience. Samen houden zij complexe cloudinfrastructuren en geavanceerde securitydiensten 24/7 beschikbaar. Ook voor forensische IT-dienstverlening is de Intermax Group hét aanspreekpunt. Er werken in totaal 110 mensen; stuk voor stuk specialisten op het snijvlak tussen cloudtechnologie en cybersecurity. De Group werkt voor organisaties die niet zonder een veilige en betrouwbare IT-omgeving kunnen, is 100% Nederlands en geheel zelfstandig gefinancierd. Intermax is onder meer de bedenker van de Nationale Anti-DDoS Wasstraat en de eerste partij in Europa die een cyberverzekering in de eigen dienstverlening integreerde.

himss_sponsor_logo_nuance.gif

Nuance

Technologie is er voor de arts, niet andersom. Daarom maakt Nuance systemen die de menselijke intelligentie ondersteunen en versterken en zo artsen meer tijd geven. Wereldwijd profiteren meer dan 500.000 artsen bij 10.000 zorginstellingen van de medische en financiële voordelen die de oplossingen van Nuance bieden. Onze bekroonde intelligente spraakherkenningsoplossingen hebben de manier waarop patiëntgegevens in het EPD worden vastgelegd volledig getransformeerd. De voordelen zijn enorm, zeker nu artsen steeds meer tijd kwijt zijn aan de registratie van medische gegevens. Kunstmatige intelligente zorgt voor een vermindering van de werkdruk en plaatst de patiënt weer in het middelpunt van de zorg. Dankzij nieuwe oplossingen op basis van kunstmatige intelligentie is Nuance koploper op het gebied van deze technologische ontwikkelingen.

Associate Partners

...

AFAS Software

AFAS Software ontwikkelt, levert en implementeert één geïntegreerde ERP-applicatie. Zorginstellingen automatiseren hiermee het volledige secundaire proces: o.a. HRM, Payroll, Financieel, Ordermanagement (inkooplogistiek, purchase to pay), CRM en Projecten. Deze applicatie, AFAS Profit, integreert via webservices real-time met dienstroosterplanning en ZIS/EPD. Ruim 450 zorginstellingen, waaronder 45 ziekenhuizen kozen al voor de software van AFAS. Ons motto: wij inspireren beter ondernemen!

...

Alphatron Medical

Vanwege de vergrijzing van de bevolking en de toenemende administratieve druk op de zorg, wordt het steeds belangrijker om blindelings te kunnen vertrouwen op digitale systemen binnen zorginstellingen. Deze systemen dienen werkprocessen binnen de zorg te vereenvoudigen en te verbeteren.

Alphatron Medical biedt 'medische workware' waarmee zorgprofessionals soepel en prettig kunnen werken in het complete zorgproces. Onze integrale aanpak maakt ons een unieke speler die daadwerkelijk flow in de zorg creëert. Onze specialisten ontwikkelen daarvoor samen met opdrachtgevers complete oplossingen door slimme toepassing en integratie van hard- en software. Van medische werkplekken en het mobiele zorgstation AMiS tot aan routine cardiodiagnostiek, de Healthcare Content Managementsystemen van JiveX en Mach7 tot aan uitwisseling van medische data via XDS infrastructuren en het XDM Netwerk Nederland.

...

Centric

Centric offers Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing and Staffing Services. We enable our customers to focus on their core businesses with our technological solutions, administrative services and more than 5,000 qualified professionals in Europe. The combination of our thorough IT knowledge and our years of experience with specific industry processes, distinguishes us from traditional IT suppliers and administrative suppliers.

Centric believes in the power of innovation as a boost for sustainable growth. By connecting with professionals, partners and customers, we deliver innovative, pragmatic solutions and services that support the responsible growth of our company and enhance stability for customers and partners.

...

i³ groep

i³ groep zorgt met een combinatie van jarenlange ervaring, diensten en technologie dat de Nederlandse gezondheidszorg is toegerust op de uitdagingen van morgen. De informatie die zorgprofessionals nodig hebben om hun patiënten te helpen zijn dankzij ons HCS (Healthcare Content Services) van onze partner Hyland / OnBase ongeacht hun bron of bestemming overal veilig en inzichtelijk. Graag nodigen wij u uit voor een demonstratie van de HCS oplossingen van Hyland op hun stand op de HIMSS. Gecombineerd met onze kennis van de Nederlandse zorgsector, kan hiermee ook uw ziekenhuishuis orde scheppen in alle klinische, gestructureerde en ongestructureerde data zodat u een 360 graden patiëntbeeld kunt creëren.

...

RAM Infotechnology

RAM Infotechnology is Cloud Service Partner voor de gezondheidszorg en overheid. De filosofie van het bedrijf is modulair uitbesteden: Maatwerk-ICT op basis van standaardcomponenten. RAM-IT heeft ruim 200 klanten. Met het eigen label eCumulus heeft RAM-IT een multi-cloud platform voor werkplek-, hosting- en netwerkdiensten. RAM-IT is met RAM Mobile Data en RAM track-and-trace onderdeel van de RAM Groep. Samen hebben zij ruim 190 medewerkers in de Benelux.

...

Sectra

Sectra is een toonaangevende leverancier van Imaging IT-oplossingen die de gezondheidszorg ondersteunen in het bereiken van patiëntgerichte zorg. Het portfolio van Sectra bestaat uit een Enterprise Image Management-oplossing voor beeldintensieve afdelingen, zoals radiologie, pathologie, cardiologie en orthopedie, een Vendor Neutral Archive (VNA) en oplossingen voor intra- en extramurale informatie-uitwisseling. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft Sectra PACS de prijs 'Best in KLAS' gekregen voor de hoogste klanttevredenheid. Sectra richt zich al ruim 25 jaar op het efficiënter maken van klinische, beeldproducerende afdelingen. Vandaag de dag maken meer dan 1.800 zorginstellingen wereldwijd gebruik van Sectra's systemen en services.

...

Telindus

Telindus Healthcare werkt met gespecialiseerde zorgteams en zorgspecifieke oplossingen. Door deze focus begrijpen wij de problematiek en spreken uw taal. Binnen de gezondheidszorg zien wij dat de digitale transformatie steeds meer nieuwe toepassingen mogelijk maakt. Dit vraagt steeds meer van de ICT-infrastructuur en de effectieve beveiliging daarvan. Telindus biedt een prachtig portfolio dat optimaal aansluit bij ziekenhuizen, GGZ organisaties en zorginstellingen. Steeds vaker wordt Telindus gezien als echte kennisorganisatie, waarbij het dienstenportfolio mede door enkele recente overnames alleen maar completer én unieker is geworden.

Materiaal

Hier kunt u voorafgaande HIMSS19 het speciale programmaboekje vinden en post-conferentie de presentaties.