HIMSS DUTCH COMMUNITY NAAR HIMSS20

Welkom op de website van de Nederlandse delegatie voor HIMSS20, 9-13 maart 2020 in Orlando, USA. Hier zult u informatie vinden omtrent de delegatie, haar programma, partners en registratie. Op dit moment zijn wij druk bezig met het voorbereiden van het programma. Wij zullen u op de hoogte houden via nieuwsbrieven. Nog niet aangemeld? Klik dan hier.

Duurzame gezondheidszorg met ICT

Een duurzame gezondheidszorg met ICT is van 9 tot en met 13 maart 2020 het hoofdthema van de Dutch Community tijdens de HIMSS20 in Orlando, Florida. Bij duurzaamheid in de gezondheidszorg denk je wellicht aan energieneutraal bouwen, recycling van medische apparatuur en afval en misschien aan duurzaam personeelsbeleid. Dat de inzet van bijvoorbeeld slimme ICT, big data en kunstmatige intelligentie ook een bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van de zorg is wellicht minder bekend. Zo zijn er uiteenlopende ontwikkelingen die de zorg efficiënter, effectiever en betaalbaarder kunnen maken en daarmee toegankelijker en duurzamer. Je kunt hierbij denken aan zorg op afstand d.m.v. monitoring en advisering. De vraag is nu hoe we dit gaan organiseren. Het is een uitdaging die organisatorische, technische, financiële en culturele aspecten kent. Tijdens het seminar van de Dutch Community op maandag 9 maart 2020 worden een aantal actuele ontwikkelingen op dit gebied aan de orde gesteld in de volgende subthema’s:

  • Datadilemma’s;
  • Effectiviteit van samenwerking: transparantie en partnerships;
  • Gepersonaliseerde patiëntenzorg;
  • Verschuivingen in de keten: van cure naar care naar anywhere.

Deze thema’s zullen verder internationaal ingevuld worden van dinsdag 10 maart 2020 tot en met donderdag 12 maart 2020 door internationale sprekers van de HIMSS Global Health Conference.

Nederlandse delegatie programma

Zondag
8 maart

Welkomstborrel

Maandag
9 maart

Ontbijt

Seminar op locatie

Site-visit Kennedy Space Center

Holland House BBQ

Dinsdag
10 maart

Ontbijt

HIMSS20 Opening Keynote*

Lunch

Internationale receptie

Dutch Digital Health Event

Woensdag
11 maart

Ontbijt

Lunch

Holland House Receptie

Donderdag
12 maart

Ontbijt

Lunch

HIMSS20 Speciaal evenement (optioneel)

Vrijdag
13 maart

HIMSS20 Closing Keynote*

* Alleen toegankelijk met HIMSS20 registratie

Wilt u weten hoe vorige editie was? Klik dan hier

Sprekers

De organisatie werkt aan het programma voor de Nederlandse delegatie naar HIMSS20. Hier vindt u de bevestigde sprekers tot nu toe.

Igor

Igor I. Tulevski

Cardiologist MD, PhD, FESC, FACC

Honorary Consul of the Republic of North Macedonia in the Kingdom of the Netherlands.

Thema: Verschuivingen in de keten: van cure naar care naar anywhere.

Registratie & Reisarrangementen

Klik hier om uw registratie te beginnen.

Registratie voor het Nederlandse programma inclusief HIMSS20 registratie kost $2,065

Cognicum biedt complete reisarrangementen aan vanaf €4,895


Deelname aan het programma van de HIMSS Dutch Community is voorbehouden aan zorgprofessionals.

Deelname voor leveranciers is gebaseerd op partnerschap. Als leverancier kunt u zich niet inschrijven als u geen partner bent. Voor meer informatie over HIMSS Dutch Community partnerschap, neem contact op met Amber Hidding - +34 655345741 of ahidding@himss.org.

Klik hier voor uw registratie handleiding.

Alle reisarrangementen naar HIMSS20 worden aangeboden door HIMSS Dutch Community partner Cognicum. Zij nemen u alle zorg uit handen voor de reizen inclusief vlucht, verblijf en transfers. U dient eerst voor uw reisarrangement te registreren via Cognicum, om vervolgens door te klikken en uw HIMSS pakket af te nemen via de HIMSS registratie website. Wilt u zelf uw reisarrangement regelen? Kies dan voor Alleen NL Programma.

Om echt alles uit uw HIMSS20 registratie te halen, biedt Cognicum studiereizen aan. Voorafgaande HIMSS20 is er de mogelijkheid om af te reizen naar Houston of New York. Hier meer informatie.

Organiserende partners

HIMSS, Nictiz, VMBI en Cognicum coördineren een op inhoud en netwerkmogelijkheden gericht programma voor de Nederlandse delegatie naar HIMSS20 in Orlando.

...

Nictiz

Nictiz is het expertisecentrum e-health en doet onderzoek en duidt trends in e-health ten behoeve van landelijk beleid voor partijen, zoals het ministerie van VWS, landelijke koepels en het Informatieberaad Zorg. Ook ontwikkelt en beheert Nictiz informatiestandaarden. Deze standaarden zijn nodig om het uitwisselen van informatie in de zorg mogelijk te maken. Daarbij adviseert Nictiz zorginstellingen en softwarespecialisten bij de implementatie van standaarden en optimalisatie van gegevensuitwisseling.

...

VBMI

ICT in de gezondheidszorg is een breed en veelomvattend terrein. De VMBI wil een gids op dat gebied zijn. Wij richten ons op medici, verpleegkundigen, wetenschappers, studenten, managers, adviseurs, informatici en gebruikers die betrokken zijn bij de ICT in de gezondheidszorg.

De VMBI is opgericht ten behoeve van diegenen die werkzaam zijn op het gebied van de medische informatica/informatiekunde in de breedste zin. De VMBI kent leden en student-leden en is in principe bedoeld voor al diegenen die zich voor het vakgebied interesseren.

...

Cognicum

Cognicum organiseert en ontwikkelt conferenties, studiereizen, netwerkbijeenkomsten, workshops en andere bijeenkomsten voor management, bestuurders in de zorg, onderwijs, overheid en multinationals. Met de inhoud als leidraad faciliteren we met veel persoonlijke aandacht bijeenkomsten waar netwerken een belangrijk aspect is. Onze kracht is het ontzorgen zowel voor u als voor de deelnemers.

Industry partners

Deelname voor leveranciers is gebaseerd op partnerschap. Als leverancier kunt u zich niet inschrijven als u geen partner bent. Voor meer informatie over HIMSS Dutch Community partnerschappen neemt u contact op met Amber Hidding - +34 655345741 of ahidding@himss.org.

Senior Partners:

Beter Healthcare logo

Beter Healthcare

Beter Healthcare specialiseert zich in advisering, (her)implementatie en projectmanagement van business- en zorgprocessen voor healthcare-organisaties. Met ons enthousiaste team van ervaren professionals werken wij met passie bij onze klanten en ondersteunen wij bij een groot aantal projecten. Beter Healthcare wil vooroplopen in (zorg)innovatie, procesverbetering en nieuwe technieken. Continue opleiding en kennisuitwisseling vormen daarbij een belangrijke basis. Onze medewerkers krijgen daarom voldoende ruimte om zich te ontwikkelen tot de beste consultants in de healthcare branche.

Wij hebben ruime ervaring in de zorg- en ICT en spreken de taal van de verschillende stakeholders in het primaire zorgproces, het administratieve proces en de ondersteunende informatietechnologie. Op deze manier biedt Beter Healthcare bewezen meerwaarde op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Kijk voor meer informatie op www.beterhealthcare.nl

Intersystems logo

Intersystems

Zorgaanbieders, applicatieleveranciers en overheden in 111 landen vertrouwen al meer dan 35 jaar op onze geavanceerde softwaretechnologie om doorbraken in ketenzorg te realiseren. InterSystems levert platformen met data management, strategische interoperabiliteit en real-time analyse van alle mogelijke gegevens. Dit platform maakt het onze klanten mogelijk om te genieten van de voordelen van een geconnecteerde gezondheidszorg met als resultaat, een betere patiëntzorg met een effectieve kostenbeheersing.

Associate Partners

AFAS software logo

AFAS Software

AFAS Software ontwikkelt, levert en implementeert één geïntegreerde ERP-applicatie. Zorginstellingen automatiseren hiermee het volledige secundaire proces: o.a. HRM, Payroll, Financieel, Ordermanagement (inkooplogistiek, purchase to pay), CRM en Projecten. Deze applicatie, AFAS Profit, integreert via webservices real-time met dienstroosterplanning en ZIS/EPD. Ruim 450 zorginstellingen, waaronder 45 ziekenhuizen kozen al voor de software van AFAS. Ons motto: wij inspireren beter ondernemen!

D&A logo

D&A

D&A is toonaangevend in de digitale transformatie van de zorg. We adviseren zorginstellingen over digitale strategie en toepassing van informatietechnologie. Omdat we ook doeners zijn en daadwerkelijk willen bijdragen, beperken we ons niet tot advies. We begeleiden zorginstellingen bij de implementatie van oplossingen, zoals EPD, patiëntportalen, beeldmanagement, laboratoriuminformatisering en informatie-uitwisseling. Door het optimaliseren van processen en het verkrijgen van inzicht met behulp van analytics, werken we continu aan betere zorg. En daar profiteren zorgverleners én patiënten van.

Oracle logo

Oracle

Opkomende technologieën doorbreken oude paradigma's en bieden nieuwe kansen. Bij Oracle hebben we innovatieve technologieën ingebouwd in elk aspect van onze cloud, waardoor zorgorganisaties hun activiteiten, processen en ervaringen kunnen vernieuwen en verbeteren.

Oracle biedt een complete set SaaS-, PaaS- en IaaS-oplossingen om vandaag tegemoet te komen aan de behoeften van de gezondheidszorg van morgen. Oracle Cloud biedt gezondheidszorginnovatie met ERP, HCM, SCM, EPM, IoT, AI en Blockchain.

Oracle biedt dagelijks aan vele Nederlandse ziekenhuizen en zorgverzekeraars oplossingen voor bedrijfsvoering, analyses en onderzoek. Dit alles om kosten te verlagen en de interne en externe tevredenheid, de patiëntervaring en de gezondheid van de bevolking te verbeteren.

...

Telindus

Telindus Healthcare werkt met gespecialiseerde zorgteams en zorgspecifieke oplossingen. Door deze focus begrijpen wij de problematiek en spreken uw taal. Binnen de gezondheidszorg zien wij dat de digitale transformatie steeds meer nieuwe toepassingen mogelijk maakt. Dit vraagt steeds meer van de ICT-infrastructuur en de effectieve beveiliging daarvan. Telindus biedt een prachtig portfolio dat optimaal aansluit bij ziekenhuizen, GGZ organisaties en zorginstellingen. Telindus is een echte kennisorganisatie, waarbij het dienstenportfolio mede door enkele recente overnames alleen maar completer én unieker is geworden. Zo zorgen wij ervoor dat informatie-uitwisseling binnen de gezondheidszorg effectiever, efficiënter en veiliger gebeurd.

Affiliate Partners

IHE logo

IHE

IHE, Integrating the Healthcare Enterprise, is een internationaal en wereldwijd samenwerkingsverband tussen gebruikers en leveranciers van ICT in de zorgsector opgericht in 1998 in de V.S. IHE promoot het gecoördineerd gebruik van gevestigde zorg- en ICT standaarden zoals DICOM en HL7, HL7 FHIR om specifieke klinische behoeften ten aanzien van optimale patiëntenzorg in te vullen. Het doel van IHE is om zorgprocessen probleemloos te laten verlopen. Informatieuitwisseling is hierbij onontbeerlijk. Of die informatieuitwisseling ook daadwerkelijk mogelijk is, wordt getest op jaarlijkse Connectathons. Uit de testevents blijkt of zorg ICT hardware en software van verschillende leveranciers ook daadwerkelijk interoperabel zijn. Kortom, systemen ontwikkeld overeenkomstig IHE communiceren beter met elkaar, zijn eenvoudiger te implementeren en maken het zorgverleners mogelijk om informatie effectiever te gebruiken.

Materiaal

Hier vindt u spoedig het programmaboekje en presentaties van de sprekers.