HIMSS DUTCH COMMUNITY NAAR HIMSS20

 

Welkom op de website van de Nederlandse delegatie voor HIMSS20, 9-13 maart 2020 in Orlando, USA. Hier zult u informatie vinden omtrent de delegatie, haar programma, partners en registratie. Op dit moment zijn wij druk bezig met het voorbereiden van het programma. Wij zullen u op de hoogte houden via nieuwsbrieven. Nog niet aangemeld? Klik dan hier.

Duurzame gezondheidszorg met ICT

Een duurzame gezondheidszorg met ICT is van 9 tot en met 13 maart 2020 het hoofdthema van de Dutch Community tijdens de HIMSS20 in Orlando, Florida. Bij duurzaamheid in de gezondheidszorg denk je wellicht aan energieneutraal bouwen, recycling van medische apparatuur en afval en misschien aan duurzaam personeelsbeleid. Dat de inzet van bijvoorbeeld slimme ICT, big data en kunstmatige intelligentie ook een bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van de zorg is wellicht minder bekend. Zo zijn er uiteenlopende ontwikkelingen die de zorg efficiënter, effectiever en betaalbaarder kunnen maken en daarmee toegankelijker en duurzamer. Je kunt hierbij denken aan zorg op afstand d.m.v. monitoring en advisering. De vraag is nu hoe we dit gaan organiseren. Het is een uitdaging die organisatorische, technische, financiële en culturele aspecten kent. Tijdens het seminar van de Dutch Community op maandag 9 maart 2020 worden een aantal actuele ontwikkelingen op dit gebied aan de orde gesteld in de volgende subthema’s:

  • Datadilemma’s;
  • Effectiviteit van samenwerking: transparantie en partnerships;
  • Gepersonaliseerde patiëntenzorg;
  • Verschuivingen in de keten: van cure naar care naar anywhere.

Deze thema’s zullen verder internationaal ingevuld worden van dinsdag 10 maart 2020 tot en met donderdag 12 maart 2020 door internationale sprekers van de HIMSS Global Health Conference.

Nederlandse delegatie programma

Zondag
8 maart

Welkomstborrel

Maandag
9 maart

Ontbijt

Seminar op locatie

Site-visit Kennedy Space Center

Holland House BBQ

Dinsdag
10 maart

Ontbijt

HIMSS20 Opening Keynote*

Lunch

Internationale receptie

Dutch Digital Health Event

Woensdag
11 maart

Ontbijt

Lunch

Holland House Receptie

Donderdag
12 maart

Ontbijt

Lunch

HIMSS20 Speciaal evenement (optioneel)

Vrijdag
13 maart

HIMSS20 Closing Keynote*

* Alleen toegankelijk met HIMSS20 registratie

Download hier uw programmaboekje

Klik hier voor het uitgebreide programma van de Nederlandse delegatie.

Wilt u weten hoe vorige editie was? Klik dan hier

Sprekers

De organisatie werkt aan het programma voor de Nederlandse delegatie naar HIMSS20. Hier vindt u de bevestigde sprekers tot nu toe.

Danielle Carroll

Danielle Carroll

NASA/TRISH Space Health Innovation Fellow, General Surgery Resident, USAF Veteran, and Instructor Pilot

Dr. Danielle Carroll verdiende haar B.A. aan de Universiteit van Virginia, waarna ze werd aangesteld als officier bij de Amerikaanse luchtmacht. Ze vloog high-performance straalvliegtuigen in actieve dienst voor meerdere jaren, om later over te stappen naar het reservaat om een medische opleiding op UVa te volgen. Ze is momenteel een 4e jaar algemene chirurgie resident op UC San Diego, na klinische rotaties te hebben onderbroken om te dienen als UCSF / TRISH Space Health Innovation Fellow. Naast haar fellowship geeft Dr. Carroll les in vliegen op een plaatselijke vliegschool. In haar vrije tijd houdt ze van duiken, klimmen, voetballen en hardlopen op afstand.

Marc Heemskerk

Marc Heemskerk

Exogeoloog, Vrije Universiteit Amsterdam

Marc Heemskerk is een exogeoloog van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Als coördinator, deelnemer en organisator van ruimte-analoge missies in o.a. Zwitserland, Hawaii en IJsland, richt hij zich op het maken ISRU - In-Situ Resource Utilization - habitats op de Maan en Mars.

Hierin ligt de focus op het veilig, snel en onderhouds-efficiënt bouwen met slechts de grondstoffen die lokaal aanwezig zijn. Omdat veel Aardse gemakken, zoals medische zorg en herbevoorradingsmissies, maar ook trivialiteiten zoals water en zuurstof, niet vanzelfsprekend zijn, is het van uiterste belang om toekomstige astronauten zo goed mogelijk voor te bereiden om de missie te doen slagen.

Ruud Koolen

Ruud Koolen

Dagvoorzitter

Ruud Koolen is uitgever van Qruxx, Skipr en Zorgvisie.

Hij is oprichter van Skipr, het crossmediale communicatieplatform voor beslissers in de zorg. Hij heeft de titel samen met collega’s gelanceerd op 10 december 2008. Tegelijkertijd met de Skipr 99, de lijst van invloedrijkste bestuurders en toezichthouders in de zorg.

Koolen presenteerde Moderne Zorg, een televisieprogramma over innovaties in de gezondheidszorg op de televisiestations RTL7 en RTL Z.

En hij was hoofdredacteur van Zorgvisie (2000-2008) en Markant (1996-2000).

Eerder schreef hij veel over jeugd, sport en minderheden(beleid).

Nog altijd modereert Ruud Koolen publieke dialogen en debatten en treedt hij op als dagvoorzitter tijdens congressen.

Peter Langenbach

Peter Langenbach

Voorzitter Raad van Bestuur
Maasstad Ziekenhuis Rotterdam

Thema: Effectiviteit van samenwerking: transparantie en partnerships

Zorginstellingen Zuid-Holland en Zeeland zetten collectief in op gegevensuitwisseling.

Vooraanstaande zorginstellingen in de regio Zuid-Holland en Zeeland werken via Zorgplatform intensiever met elkaar samen en starten met het uitwisselen van gegevens. Betrokken zorgorganisaties, waaronder het Maasstad Ziekenhuis, zijn verheugd met dit initiatief. De samenwerking tussen de tien zorgorganisaties sluit aan bij de ontwikkelingslijn van de overheid, die stevig inzet op betere samenwerking en elektronische gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en patiënten. Samenwerken is de toekomst van zorg. Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur Maasstad Ziekenhuis: "Samenwerking in de zorg wordt steeds belangrijker, omdat patiënten vaak bij meerdere zorgaanbieders zorg afnemen. Met dit initiatief kunnen aangesloten zorgorganisaties patiëntgegevens makkelijk met elkaar uitwisselen via één goed beveiligd systeem, dat integratie biedt met bestaande zorgsystemen. Door bundeling van krachten beheersen we de hoge kosten voor infrastructuur en minimaliseren we risico's op datalekken."

Tijdens deze sessie brengen Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur Maasstad Ziekenhuis en Remko Nienhuis, Manager R&D van ChipSoft, u op de hoogte over dit grootschalige project om snelle en veilige gegevensuitwisseling te realiseren.

Geraline

Geraline Leusink

Hoogleraar Eerstelijnsgeneeskunde,
Directeur "Zorg op eigen benen", Radboudumc,

Thema: Persoonsgerichte zorg

Geraline Leusink was enkele jaren huisarts, maar borg haar stethoscoop op om als bestuurder het verschil te gaan maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2015 is ze directeur van de Academische Werkplaats 'Sterker op eigen benen' van het Radboudumc. Hier verbindt ze onderzoek, onderwijs en praktijk om de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking te optimaliseren.

Sinds 1 mei 2019 is Geraline ook benoemd tot hoogleraar Eerstelijnsgeneeskunde met als aandachtsgebied Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking aan het Radboudumc. Waar zij onderzoek doet naar platformontwikkeling, big data en citizen science om de geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking te optimaliseren. Ze is op dit moment de enige hoogleraar op dit gebied in Nederland en momenteel is zij afdelingshoofd Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc.

Remko Nienhuis

Remko Nienhuis

Manager Research & Development, ChipSoft

Thema: Effectiviteit van Samenwerking: Transparantie en Partnerships

Remko Nienhuis is manager Research & Development bij ChipSoft en begon zijn carrière in de zorg als verpleegkundige. Vanuit zijn natuurlijke drive en motivatie om zijn bijdrage te leveren aan het verbeteren van zorgprocessen, koos hij voor de studie Technische Informatica. Als opvolging hiervan besloot hij zijn expertise in te zetten voor de ontwikkeling van innovatieve zorg-ICT. Remko is 15 jaar werkzaam bij ChipSoft, begon zijn carrière als ontwikkelaar en groeide door van teamleider naar Manager R&D. Vanuit deze functie richt hij zich op verschillende ontwikkelingen en thema's, zoals eHealth, patiëntparticipatie, mobility, netwerkzorg (gegevensuitwisseling). Verschillende thema's, waarbij exponentiële groei van technologie van belang is om participatory Healthcare te ondersteunen.

Aenor Sawyer

Aenor Sawyer

Chief Health Innovation Officer,
Dr. Aenor Sawyer is Chief Health Innovation Officer voor het Translational Research Institute for Space Health (TRISH), een door NASA gefinancierd programma. Ze is praktiserend orthopedist aan de Universiteit van Californië, San Francisco, waar ze de directeur is van de Skeletal Health Service en de directeur van UCSF Space Health. Ze heeft meer dan twee decennia ervaring in de ontwikkeling en evaluatie van gezondheidstechnologieën. Dr. Sawyer is mede-oprichter van het UCSF Center for Digital Health Innovation en is lid van het UCSF IT Governance Committee. Ze is mede-oprichter en co-directeur van het Center for Advanced 3D+ Technologies. Externe functies zijn onder meer voorzitter van de Health Technology Advisory Board voor Murdoch Children's Research Institute, External Advisory Board Member of the Scripps Translational Sciences Institute en Associate Editor of Nature's Digital Medicine Journal.

Igor

Igor I. Tulevski

Cardiologist MD, PhD, FESC, FACC

Honorary Consul of the Republic of North Macedonia in the Kingdom of the Netherlands.

Thema: Verschuivingen in de keten: van cure naar care naar anywhere.

Igor Tulevski is cardioloog en mede oprichter van CCN. Naast cardiologie is zijn subspecialisme congenitale cardiologie, imaging en sport cardiologie, rechter kamer overbelasting, aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen.

Daarnaast is hij ook Voorzitter RvB van het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum en is hij actief bij diverse werkgroepen als NVVC Work Group Nuclear Imaging, MRI and CT, Pulmonary Circulation and Right Ventricular Function of the European Society of Cardiology en lid bij the European Society of Cardiology (FESC).

Houdenhoven

Mark Van Houdenhoven

Voorzitter van de raad van bestuur, Sint Maartenskliniek.

Mark Van Houdenhoven (1968) is voorzitter van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar Economische Bedrijfsvoering in de Gezondheidszorg aan de Radboudumc , Nijmegen en lid van de raden van toezicht van het Oogziekenhuis Rotterdam, Amarant en Reuma Nederland.

Hij maakt zich sterk voor betekenisvolle innovaties in de zorg, kostenbeheersing en transparantie en zoekt daarvoor ook de discussie op, binnen en buiten de zorg. Zo onderhoudt hij een column in Medisch Contact, levert hij regelmatig een bijdrage aan opinierubrieken van NRC en andere media en is hij spreker bij diverse bijeenkomsten en symposia. Verder is Van Houdenhoven gericht op duurzame samenwerkingsrelaties in de zorg, waarbij zorg en industrie, kennis en ervaringen uitwisselen voor betere zorg voor patiënten.

Van Houdenhoven was eerder lid raad van bestuur van het HagaZiekenhuis in Den Haag en directeur van het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep. Hij heeft ook diverse leidinggevende functies vervuld binnen het Erasmus MC. Daarnaast is Van Houdenhoven lid geweest van de raad van toezicht van Capri Hartrevalidatie.

Registratie & Reisarrangementen

Klik hier om uw registratie te beginnen.

Verzeker u van uw hotelkamer: Na 12 februari zal het hotelblok komen te vervallen: dan kunnen wij u geen garantie bieden voor een kamer.

Registratie voor het Nederlandse programma inclusief HIMSS20 registratie kost $2,065

Cognicum biedt complete reisarrangementen aan vanaf €4,895


Deelname aan het programma van de HIMSS Dutch Community is voorbehouden aan zorgprofessionals.

Deelname voor leveranciers is gebaseerd op partnerschap. Als leverancier kunt u zich niet inschrijven als u geen partner bent. Voor meer informatie over HIMSS Dutch Community partnerschap, neem contact op met Amber Hidding - +34 655345741 of ahidding@himss.org.

Klik hier voor uw registratie handleiding.

Alle reisarrangementen naar HIMSS20 worden aangeboden door HIMSS Dutch Community partner Cognicum. Zij nemen u alle zorg uit handen voor de reizen inclusief vlucht, verblijf en transfers. U dient eerst voor uw reisarrangement te registreren via Cognicum, om vervolgens door te klikken en uw HIMSS pakket af te nemen via de HIMSS registratie website. Wilt u zelf uw reisarrangement regelen? Kies dan voor Alleen NL Programma.

Om echt alles uit uw HIMSS20 registratie te halen, biedt Cognicum studiereizen aan. Voorafgaande HIMSS20 is er de mogelijkheid om af te reizen naar Houston of New York. Hier meer informatie.

Organiserende partners

HIMSS, Nictiz, VMBI en Cognicum coördineren een op inhoud en netwerkmogelijkheden gericht programma voor de Nederlandse delegatie naar HIMSS20 in Orlando.

...

Nictiz

Nictiz is de landelijke, onafhankelijke kennisorganisatie die zich inzet voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Nictiz doet dit onder meer door het gebruiksgericht ontwikkelen en het beheren van informatiestandaarden in opdracht van en samen met de partijen in de zorg. Nictiz signaleert en adviseert partijen in de zorg over informatie-uitwisseling en (toekomstige) nationale en internationale ontwikkelingen.

...

VBMI

ICT in de gezondheidszorg is een breed en veelomvattend terrein. De VMBI wil een gids op dat gebied zijn. Wij richten ons op medici, verpleegkundigen, wetenschappers, studenten, managers, adviseurs, informatici en gebruikers die betrokken zijn bij de ICT in de gezondheidszorg.

De VMBI is opgericht ten behoeve van diegenen die werkzaam zijn op het gebied van de medische informatica/informatiekunde in de breedste zin. De VMBI kent leden en student-leden en is in principe bedoeld voor al diegenen die zich voor het vakgebied interesseren.

...

Cognicum

Cognicum organiseert en ontwikkelt conferenties, studiereizen, netwerkbijeenkomsten, workshops en andere bijeenkomsten voor management, bestuurders in de zorg, onderwijs, overheid en multinationals. Met de inhoud als leidraad faciliteren we met veel persoonlijke aandacht bijeenkomsten waar netwerken een belangrijk aspect is. Onze kracht is het ontzorgen zowel voor u als voor de deelnemers.

Industry partners

Deelname voor leveranciers is gebaseerd op partnerschap. Als leverancier kunt u zich niet inschrijven als u geen partner bent. Voor meer informatie over HIMSS Dutch Community partnerschappen neemt u contact op met Amber Hidding - +34 655345741 of ahidding@himss.org.

Materiaal

Hier vindt u spoedig het programmaboekje en presentaties van de sprekers.