HIMSS DUTCH COMMUNITY NAAR HIMSS20

 

Welkom op de website van de Nederlandse delegatie voor HIMSS20, 9-13 maart 2020 in Orlando, USA. Hier zult u informatie vinden omtrent de delegatie, haar programma, partners en registratie. Op dit moment zijn wij druk bezig met het voorbereiden van het programma. Wij zullen u op de hoogte houden via nieuwsbrieven. Nog niet aangemeld? Klik dan hier.

Duurzame gezondheidszorg met ICT

Een duurzame gezondheidszorg met ICT is van 9 tot en met 13 maart 2020 het hoofdthema van de Dutch Community tijdens de HIMSS20 in Orlando, Florida. Bij duurzaamheid in de gezondheidszorg denk je wellicht aan energieneutraal bouwen, recycling van medische apparatuur en afval en misschien aan duurzaam personeelsbeleid. Dat de inzet van bijvoorbeeld slimme ICT, big data en kunstmatige intelligentie ook een bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van de zorg is wellicht minder bekend. Zo zijn er uiteenlopende ontwikkelingen die de zorg efficiënter, effectiever en betaalbaarder kunnen maken en daarmee toegankelijker en duurzamer. Je kunt hierbij denken aan zorg op afstand d.m.v. monitoring en advisering. De vraag is nu hoe we dit gaan organiseren. Het is een uitdaging die organisatorische, technische, financiële en culturele aspecten kent. Tijdens het seminar van de Dutch Community op maandag 9 maart 2020 worden een aantal actuele ontwikkelingen op dit gebied aan de orde gesteld in de volgende subthema’s:

  • Datadilemma’s;
  • Effectiviteit van samenwerking: transparantie en partnerships;
  • Gepersonaliseerde patiëntenzorg;
  • Verschuivingen in de keten: van cure naar care naar anywhere.

Deze thema’s zullen verder internationaal ingevuld worden van dinsdag 10 maart 2020 tot en met donderdag 12 maart 2020 door internationale sprekers van de HIMSS Global Health Conference.

Nederlandse delegatie programma

Zondag
8 maart

Welkomstborrel

Maandag
9 maart

Ontbijt

Seminar op locatie

Site-visit Kennedy Space Center

Holland House BBQ

Dinsdag
10 maart

Ontbijt

HIMSS20 Opening Keynote*

Lunch

Internationale receptie

Dutch Digital Health Event

Woensdag
11 maart

Ontbijt

Lunch

Holland House Receptie

Donderdag
12 maart

Ontbijt

Lunch

HIMSS20 Speciaal evenement (optioneel)

Vrijdag
13 maart

HIMSS20 Closing Keynote*

* Alleen toegankelijk met HIMSS20 registratie

Klik hier voor het uitgebreide programma van de Nederlandse delegatie.

Wilt u weten hoe vorige editie was? Klik dan hier

Sprekers

De organisatie werkt aan het programma voor de Nederlandse delegatie naar HIMSS20. Hier vindt u de bevestigde sprekers tot nu toe.

Danielle Carroll

Danielle Carroll

NASA/TRISH Space Health Innovation Fellow, General Surgery Resident, USAF Veteran, and Instructor Pilot

Dr. Danielle Carroll verdiende haar B.A. aan de Universiteit van Virginia, waarna ze werd aangesteld als officier bij de Amerikaanse luchtmacht. Ze vloog high-performance straalvliegtuigen in actieve dienst voor meerdere jaren, om later over te stappen naar het reservaat om een medische opleiding op UVa te volgen. Ze is momenteel een 4e jaar algemene chirurgie resident op UC San Diego, na klinische rotaties te hebben onderbroken om te dienen als UCSF / TRISH Space Health Innovation Fellow. Naast haar fellowship geeft Dr. Carroll les in vliegen op een plaatselijke vliegschool. In haar vrije tijd houdt ze van duiken, klimmen, voetballen en hardlopen op afstand.

Marc Heemskerk

Marc Heemskerk

Exogeoloog, Vrije Universiteit Amsterdam

Marc Heemskerk is een exogeoloog van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Als coördinator, deelnemer en organisator van ruimte-analoge missies in o.a. Zwitserland, Hawaii en IJsland, richt hij zich op het maken ISRU - In-Situ Resource Utilization - habitats op de Maan en Mars.

Hierin ligt de focus op het veilig, snel en onderhouds-efficiënt bouwen met slechts de grondstoffen die lokaal aanwezig zijn. Omdat veel Aardse gemakken, zoals medische zorg en herbevoorradingsmissies, maar ook trivialiteiten zoals water en zuurstof, niet vanzelfsprekend zijn, is het van uiterste belang om toekomstige astronauten zo goed mogelijk voor te bereiden om de missie te doen slagen.

Ruud Koolen

Ruud Koolen

Dagvoorzitter

Ruud Koolen is uitgever van Qruxx, Skipr en Zorgvisie.

Hij is oprichter van Skipr, het crossmediale communicatieplatform voor beslissers in de zorg. Hij heeft de titel samen met collega’s gelanceerd op 10 december 2008. Tegelijkertijd met de Skipr 99, de lijst van invloedrijkste bestuurders en toezichthouders in de zorg.

Koolen presenteerde Moderne Zorg, een televisieprogramma over innovaties in de gezondheidszorg op de televisiestations RTL7 en RTL Z.

En hij was hoofdredacteur van Zorgvisie (2000-2008) en Markant (1996-2000).

Eerder schreef hij veel over jeugd, sport en minderheden(beleid).

Nog altijd modereert Ruud Koolen publieke dialogen en debatten en treedt hij op als dagvoorzitter tijdens congressen.

Peter Langenbach

Peter Langenbach

Voorzitter Raad van Bestuur
Maasstad Ziekenhuis Rotterdam

Thema: Effectiviteit van samenwerking: transparantie en partnerships

Zorginstellingen Zuid-Holland en Zeeland zetten collectief in op gegevensuitwisseling.

Vooraanstaande zorginstellingen in de regio Zuid-Holland en Zeeland werken via Zorgplatform intensiever met elkaar samen en starten met het uitwisselen van gegevens. Betrokken zorgorganisaties, waaronder het Maasstad Ziekenhuis, zijn verheugd met dit initiatief. De samenwerking tussen de tien zorgorganisaties sluit aan bij de ontwikkelingslijn van de overheid, die stevig inzet op betere samenwerking en elektronische gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en patiënten. Samenwerken is de toekomst van zorg. Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur Maasstad Ziekenhuis: "Samenwerking in de zorg wordt steeds belangrijker, omdat patiënten vaak bij meerdere zorgaanbieders zorg afnemen. Met dit initiatief kunnen aangesloten zorgorganisaties patiëntgegevens makkelijk met elkaar uitwisselen via één goed beveiligd systeem, dat integratie biedt met bestaande zorgsystemen. Door bundeling van krachten beheersen we de hoge kosten voor infrastructuur en minimaliseren we risico's op datalekken."

Tijdens deze sessie brengen Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur Maasstad Ziekenhuis en Remko Nienhuis, Manager R&D van ChipSoft, u op de hoogte over dit grootschalige project om snelle en veilige gegevensuitwisseling te realiseren.

Geraline

Geraline Leusink

Hoogleraar Eerstelijnsgeneeskunde,
Directeur "Zorg op eigen benen", Radboudumc,

Thema: Persoonsgerichte zorg

Geraline Leusink was enkele jaren huisarts, maar borg haar stethoscoop op om als bestuurder het verschil te gaan maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2015 is ze directeur van de Academische Werkplaats 'Sterker op eigen benen' van het Radboudumc. Hier verbindt ze onderzoek, onderwijs en praktijk om de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking te optimaliseren.

Sinds 1 mei 2019 is Geraline ook benoemd tot hoogleraar Eerstelijnsgeneeskunde met als aandachtsgebied Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking aan het Radboudumc. Waar zij onderzoek doet naar platformontwikkeling, big data en citizen science om de geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking te optimaliseren. Ze is op dit moment de enige hoogleraar op dit gebied in Nederland en momenteel is zij afdelingshoofd Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc.

Remko Nienhuis

Remko Nienhuis

Manager Research & Development, ChipSoft

Thema: Effectiviteit van Samenwerking: Transparantie en Partnerships

Remko Nienhuis is manager Research & Development bij ChipSoft en begon zijn carrière in de zorg als verpleegkundige. Vanuit zijn natuurlijke drive en motivatie om zijn bijdrage te leveren aan het verbeteren van zorgprocessen, koos hij voor de studie Technische Informatica. Als opvolging hiervan besloot hij zijn expertise in te zetten voor de ontwikkeling van innovatieve zorg-ICT. Remko is 15 jaar werkzaam bij ChipSoft, begon zijn carrière als ontwikkelaar en groeide door van teamleider naar Manager R&D. Vanuit deze functie richt hij zich op verschillende ontwikkelingen en thema's, zoals eHealth, patiëntparticipatie, mobility, netwerkzorg (gegevensuitwisseling). Verschillende thema's, waarbij exponentiële groei van technologie van belang is om participatory Healthcare te ondersteunen.

Aenor Sawyer

Aenor Sawyer

Chief Health Innovation Officer,
Dr. Aenor Sawyer is Chief Health Innovation Officer voor het Translational Research Institute for Space Health (TRISH), een door NASA gefinancierd programma. Ze is praktiserend orthopedist aan de Universiteit van Californië, San Francisco, waar ze de directeur is van de Skeletal Health Service en de directeur van UCSF Space Health. Ze heeft meer dan twee decennia ervaring in de ontwikkeling en evaluatie van gezondheidstechnologieën. Dr. Sawyer is mede-oprichter van het UCSF Center for Digital Health Innovation en is lid van het UCSF IT Governance Committee. Ze is mede-oprichter en co-directeur van het Center for Advanced 3D+ Technologies. Externe functies zijn onder meer voorzitter van de Health Technology Advisory Board voor Murdoch Children's Research Institute, External Advisory Board Member of the Scripps Translational Sciences Institute en Associate Editor of Nature's Digital Medicine Journal.

Igor

Igor I. Tulevski

Cardiologist MD, PhD, FESC, FACC

Honorary Consul of the Republic of North Macedonia in the Kingdom of the Netherlands.

Thema: Verschuivingen in de keten: van cure naar care naar anywhere.

Igor Tulevski is cardioloog en mede oprichter van CCN. Naast cardiologie is zijn subspecialisme congenitale cardiologie, imaging en sport cardiologie, rechter kamer overbelasting, aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen.

Daarnaast is hij ook Voorzitter RvB van het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum en is hij actief bij diverse werkgroepen als NVVC Work Group Nuclear Imaging, MRI and CT, Pulmonary Circulation and Right Ventricular Function of the European Society of Cardiology en lid bij the European Society of Cardiology (FESC).

Houdenhoven

Mark Van Houdenhoven

Voorzitter van de raad van bestuur, Sint Maartenskliniek.

Mark Van Houdenhoven (1968) is voorzitter van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar Economische Bedrijfsvoering in de Gezondheidszorg aan de Radboudumc , Nijmegen en lid van de raden van toezicht van het Oogziekenhuis Rotterdam, Amarant en Reuma Nederland.

Hij maakt zich sterk voor betekenisvolle innovaties in de zorg, kostenbeheersing en transparantie en zoekt daarvoor ook de discussie op, binnen en buiten de zorg. Zo onderhoudt hij een column in Medisch Contact, levert hij regelmatig een bijdrage aan opinierubrieken van NRC en andere media en is hij spreker bij diverse bijeenkomsten en symposia. Verder is Van Houdenhoven gericht op duurzame samenwerkingsrelaties in de zorg, waarbij zorg en industrie, kennis en ervaringen uitwisselen voor betere zorg voor patiënten.

Van Houdenhoven was eerder lid raad van bestuur van het HagaZiekenhuis in Den Haag en directeur van het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep. Hij heeft ook diverse leidinggevende functies vervuld binnen het Erasmus MC. Daarnaast is Van Houdenhoven lid geweest van de raad van toezicht van Capri Hartrevalidatie.

Registratie & Reisarrangementen

Klik hier om uw registratie te beginnen.

Verzeker u van uw hotelkamer: Na 12 februari zal het hotelblok komen te vervallen: dan kunnen wij u geen garantie bieden voor een kamer.

Registratie voor het Nederlandse programma inclusief HIMSS20 registratie kost $2,065

Cognicum biedt complete reisarrangementen aan vanaf €4,895


Deelname aan het programma van de HIMSS Dutch Community is voorbehouden aan zorgprofessionals.

Deelname voor leveranciers is gebaseerd op partnerschap. Als leverancier kunt u zich niet inschrijven als u geen partner bent. Voor meer informatie over HIMSS Dutch Community partnerschap, neem contact op met Amber Hidding - +34 655345741 of ahidding@himss.org.

Klik hier voor uw registratie handleiding.

Alle reisarrangementen naar HIMSS20 worden aangeboden door HIMSS Dutch Community partner Cognicum. Zij nemen u alle zorg uit handen voor de reizen inclusief vlucht, verblijf en transfers. U dient eerst voor uw reisarrangement te registreren via Cognicum, om vervolgens door te klikken en uw HIMSS pakket af te nemen via de HIMSS registratie website. Wilt u zelf uw reisarrangement regelen? Kies dan voor Alleen NL Programma.

Om echt alles uit uw HIMSS20 registratie te halen, biedt Cognicum studiereizen aan. Voorafgaande HIMSS20 is er de mogelijkheid om af te reizen naar Houston of New York. Hier meer informatie.

Organiserende partners

HIMSS, Nictiz, VMBI en Cognicum coördineren een op inhoud en netwerkmogelijkheden gericht programma voor de Nederlandse delegatie naar HIMSS20 in Orlando.

...

Nictiz

Nictiz is de landelijke, onafhankelijke kennisorganisatie die zich inzet voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Nictiz doet dit onder meer door het gebruiksgericht ontwikkelen en het beheren van informatiestandaarden in opdracht van en samen met de partijen in de zorg. Nictiz signaleert en adviseert partijen in de zorg over informatie-uitwisseling en (toekomstige) nationale en internationale ontwikkelingen.

...

VBMI

ICT in de gezondheidszorg is een breed en veelomvattend terrein. De VMBI wil een gids op dat gebied zijn. Wij richten ons op medici, verpleegkundigen, wetenschappers, studenten, managers, adviseurs, informatici en gebruikers die betrokken zijn bij de ICT in de gezondheidszorg.

De VMBI is opgericht ten behoeve van diegenen die werkzaam zijn op het gebied van de medische informatica/informatiekunde in de breedste zin. De VMBI kent leden en student-leden en is in principe bedoeld voor al diegenen die zich voor het vakgebied interesseren.

...

Cognicum

Cognicum organiseert en ontwikkelt conferenties, studiereizen, netwerkbijeenkomsten, workshops en andere bijeenkomsten voor management, bestuurders in de zorg, onderwijs, overheid en multinationals. Met de inhoud als leidraad faciliteren we met veel persoonlijke aandacht bijeenkomsten waar netwerken een belangrijk aspect is. Onze kracht is het ontzorgen zowel voor u als voor de deelnemers.

Industry partners

Deelname voor leveranciers is gebaseerd op partnerschap. Als leverancier kunt u zich niet inschrijven als u geen partner bent. Voor meer informatie over HIMSS Dutch Community partnerschappen neemt u contact op met Amber Hidding - +34 655345741 of ahidding@himss.org.

Senior Partners:

...

Alphatron Medical

Vanwege de vergrijzing van de bevolking en de toenemende administratieve druk op de zorg, wordt het steeds belangrijker om blindelings te kunnen vertrouwen op digitale systemen binnen zorginstellingen. Deze systemen dienen werkprocessen binnen de zorg te vereenvoudigen en te verbeteren.

Alphatron Medical biedt 'medische workware' waarmee zorgprofessionals soepel en prettig kunnen werken in het complete zorgproces. Onze integrale aanpak maakt ons een unieke speler die daadwerkelijk flow in de zorg creëert. Onze specialisten ontwikkelen daarvoor samen met opdrachtgevers complete oplossingen door slimme toepassing en integratie van hard- en software. Van medische werkplekken en het mobiele zorgstation AMiS tot aan routine cardiodiagnostiek, PACS, VNA en Healthcare Content Managementsystemen van JiveX en Mach7 tot aan uitwisseling van medische data via XDS infrastructuren en het XDM Netwerk Nederland.

Beter Healthcare logo

Beter Healthcare

Beter Healthcare specialiseert zich in advisering, (her)implementatie en projectmanagement van business- en zorgprocessen voor healthcare-organisaties. Met ons enthousiaste team van ervaren professionals werken wij met passie bij onze klanten en ondersteunen wij bij een groot aantal projecten. Beter Healthcare wil vooroplopen in (zorg)innovatie, procesverbetering en nieuwe technieken. Continue opleiding en kennisuitwisseling vormen daarbij een belangrijke basis. Onze medewerkers krijgen daarom voldoende ruimte om zich te ontwikkelen tot de beste consultants in de healthcare branche.

Wij hebben ruime ervaring in de zorg- en ICT en spreken de taal van de verschillende stakeholders in het primaire zorgproces, het administratieve proces en de ondersteunende informatietechnologie. Op deze manier biedt Beter Healthcare bewezen meerwaarde op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Kijk voor meer informatie op www.beterhealthcare.nl

Cisco logo

Cisco

Cisco is wereldwijd leider in IT en helpt graag met uw ambities rondom het opzetten van een virtueel ziekenhuis. In dit virtuele ziekenhuis maken wij zorg, tijd- en plaats onafhankelijk. Hierdoor kunt u eenvoudiger samenwerken met ketenpartners en zijn zorgpaden beter te optimaliseren terwijl patiëntinformatie verwerkt wordt volgens de FAIR data principes. Ook ontwikkelden wij samen met HIMSS analytics een Infrastructure Adoption Model (INFRAM). Met INFRAM krijgt u eenvoudig inzicht in de status van uw IT-infrastructuur en helpen wij uw infrastructuur (security, collaboration, datacenter/cloud, analytics, IOT en netwerk) klaar te maken voor morgen. Meer info hierover op: https://pages.himssanalytics.org/infram-white-paper.html

...

Furore

Furore is dé ICT-dienstverlener in de zorg en wetenschap. Wat Furore uniek maakt, is onze jarenlange ervaring (25+ jaar) en grote domeinkennis. Veel van onze medewerkers komen uit de praktijk en combineren ICT-expertise met diepgaande kennis van de markt. Wij spreken dezelfde taal en kennen de uitdagingen. Samen met u zetten wij graag dat stapje extra in de weg naar oplossing en resultaat.

Met onze kritische en onbevangen blik leveren wij diensten op het gebied van software-implementatie, software-ontwikkeling en technisch advies.

Hyland Healthcare

Hyland Healthcare

Hyland Healthcare levert een ongeëvenaarde suite aan content en beelden management voor zowel de medische, financiële als operationele kanten binnen zorginstellingen. Wereldwijd zijn er meer dan 2.000 zorginstellingen die vertrouwen op de wereldklasse van Hyland's oplossingen en ervaringen om zo een verscheidenheid aan content te delen met de patiënt, vertragingen in financiën te voorkomen en processen te verbeteren.

Intersystems logo

Intersystems

Zorgaanbieders, applicatieleveranciers en overheden in 111 landen vertrouwen al meer dan 35 jaar op onze geavanceerde softwaretechnologie om doorbraken in ketenzorg te realiseren. InterSystems levert platformen met data management, strategische interoperabiliteit en real-time analyse van alle mogelijke gegevens. Dit platform maakt het onze klanten mogelijk om te genieten van de voordelen van een geconnecteerde gezondheidszorg met als resultaat, een betere patiëntzorg met een effectieve kostenbeheersing.

Intermax logo

Intermax

Intermax is onderdeel van de Intermax Group, bestaande uit meerdere bedrijven met verschillende IT-specialismes. Al ruim 25 jaar zorgt Intermax ervoor dat complexe cloudinfrastructuren en geavanceerde securitydiensten 24/7 beschikbaar zijn. Met meer dan 180 professionals wordt gewerkt aan grote en complexe projecten voor klanten in vitale sectoren die hun kritische data altijd beschikbaar en veilig willen houden.

Specifiek voor zorginstellingen ontwikkelde Intermax de HealthCloud, een volledig Nederlandse oplossing die inspeelt op de vraag naar schaalbaarheid en kostenbeheersing van de ICT-infrastructuur. Ook lanceerde Intermax, samen met NFIR, een auditmodule voor elektronische patiëntendossiers: EPD Insights. Met deze auditmodule worden zorginstellingen ondersteund in het voldoen aan de nieuwe eisen van de Autoriteit Persoonsgegevens rondom de AVG.

Intermax is de bedenker van de Nationale Anti-DDoS Wasstraat. Bovendien is het de eerste partij in Europa die een cyberverzekering in de eigen dienstverlening integreerde. De Intermax Group is 100% in Nederlandse handen.
www.intermax.nl

himss_sponsor_logo_nuance.gif

Nuance Healthcare

Nuance Healthcare is marktleider op het gebied van spraak- en klinische taaloplossingen die slimme en effectieve beslissingen in de gezondheidszorg mogelijk maken. Nuance biedt oplossingen en diensten die het gehele klinische documentatieproces verbeteren, van het vastleggen van het volledige medische dossier van de patiënt tot het verbeteren van de klinische documentatie, codering, verificatie van de naleving en schadebeheer. Meer dan 500.000 artsen en 10.000 zorginstellingen wereldwijd maken gebruik van Nuance's spraakoplossingen voor klinische documentatie en mobiliteit om hen te assisteren in klinische workflows en terminals.

Pharma partners logo

Pharmapartners

PharmaPartners biedt samenwerkende zorgverleners en patiënten al veertig jaar geïntegreerde zorgsystemen die toegang geven tot betrouwbare, actuele en complete (patiënten)informatie. PharmaPartners verbindt voor verbetering en realiseert, samen met klanten en partners, de beste eerstelijnszorg door het inzetten van onmisbare ICT toepassingen, in de verbinding van zorgprofessionals rondom de patiënt. PharmaPartners legt de focus op gezondheidswinst met geïntegreerde, patiëntgerichte 24-uurszorg. PharmaPartners is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). TSS bestaat uit gespecialiseerde ICT-bedrijven met een focus op een specifieke expertise of marktsector: vertical market software. www.pharmapartners.nl

Philips logo

Philips

Connect. Collaborate. Solve!
Wie wil innoveren, heeft data nodig, zeker in de gezondheidszorg. Hoe zorgen we ervoor dat de bronnen binnen de hele zorginstelling op de meest optimale manier worden gebruikt? Tijdens HIMSS 2020 zal Philips haar connected care portfolio presenteren ter ondersteuning van precisie diagnose, aanbevolen behandeling en nazorg. Philips toont geïntegreerde oplossingen, versterkt door adaptive intelligence (AI), voor de meest belangrijke aspecten van health information management. Hiermee tegemoetkomend aan enkele van de grootste uitdagingen voor Health IT-professionals, zoals inefficiënte workflows, interoperabiliteit, beheer van gegevensoverbelasting en -aggregatie en kostenbeheersing en cybersecurity.

We gaan graag met in gesprek over de meest actuele en interessante onderwerpen in health informatics en health-IT, waaronder op waarde gebaseerde zorg, adaptive intelligence, interoperabiliteit, precision medicine, chronische zorg, cybersecurity en meer.

Voor meer informatie over het volledige portfolio van geïntegreerde smart enterprise-systemen, apparaten, software en services die zullen worden uitgelicht in de stand ga naar: www.philips.com/himss

Roche logo

Roche

Al meer dan 120 jaar is Roche een wereldwijd erkende leider in de gezondheidszorg. Zowel op het gebied van innovatieve medicijnen als diagnostiek. Onze erfenis maakt ons een vertrouwde bron van medische inzichten en kennis. We werken samen met ziekenhuizen om steeds verder te gaan in de mogelijkheden voor zorgverleners en patiënten.

Bij Roche zijn we ervan overtuigd dat gepersonaliseerde gezondheidszorg hét verschil kan maken in het leven van een mens. Door zorg te ontwikkelen en te bieden die is toegespitst op het individu kunnen we gezamenlijk preventie, diagnose en behandeling sneller en effectiever maken.

Roche draagt daaraan bij door continu te innoveren op de volgende thema’s:

  • Genomics
  • Real world data
  • Digital health
  • Advanced imaging
vmware logo

Vmware

With ever increasing challenges on topics like chronic diseases, hospital spending and cyber security and with new technological developments like artificial intelligence, tele-medicine and more digital patient journey models VMware is on the forefront of digital healthcare innovation.

VMware is a trusted partner in healthcare helping organisations to be on the leading edge by adopting new technologies more easily and more secure. With digital platforms like Workspace ONE and Cloud Foundation VMware provides a first-class digital healthcare platform for hospitals, clinics, care facilities, research centres and more.

Associate Partners

AFAS software logo

AFAS Software

AFAS Software ontwikkelt, levert en implementeert één geïntegreerde ERP-applicatie. Zorginstellingen automatiseren hiermee het volledige secundaire proces: o.a. HRM, Payroll, Financieel, Ordermanagement (inkooplogistiek, purchase to pay), CRM en Projecten. Deze applicatie, AFAS Profit, integreert via webservices real-time met dienstroosterplanning en ZIS/EPD. Ruim 450 zorginstellingen, waaronder 45 ziekenhuizen kozen al voor de software van AFAS. Ons motto: wij inspireren beter ondernemen!

agfa logo

Agfa HealthCare

Agfa HealthCare - leading health IT with global footprint. A pioneer in health IT since the 1990s, Agfa HealthCare supports hospitals to assist their care professionals across departments, sites, networks to deliver quality care and make intelligent decisions for their communities and populations.

Agfa HealthCare's purpose-built Enterprise Imaging platform removes traditional barriers to medical imaging, enables multispecialty care team collaboration and enhanced cross-platform mobility. With embedded advanced applications and AI, the Enterprise Imaging solution will provide radiologists with additional information for decision-making, speedy access to results helping significantly improving the patient's care journey and satisfaction, as well as the organization's clinical, operational and financial well-being.
global.agfahealthcare.com

All Modul logo

All Modul

Met ruim 150 jaar ervaring van All Modul's team zijn wij expert op het gebied van medische logistiek en IT. De laatste jaren is ons Health IT assortiment fors gegroeid. Talloze medische PC's, computer on wheels, keyboards, muizen en scanners hebben wij inmiddels succesvol geïmplementeerd bij diverse ziekenhuizen. Met een aantal klanten zijn we intensieve samenwerkingen aangegaan die leidden tot gezamenlijke productontwikkelingen. Bij All Modul kunt u rekenen op snelle leveringen en een uitstekende service, voor een aantrekkelijk prijs. Uw medische IT werkplekken richten we voor u van A tot Z volledig in op basis van uw specifieke wensen.
www.allmodul.nl

ascom logo

Ascom

Ascom is een internationale aanbieder van ICT- en workflowoplossingen voor Care, Cure en Enterprise. Onze visie is dat de beste beslissingen genomen kunnen worden als kritische informatie – altijd en overal – beschikbaar is. De juiste informatie maakt onze wereld namelijk persoonlijker, veiliger én efficiënter.

Ascom is met name gespecialiseerd in totaaloplossingen voor draadloze communicatie, verpleegoproep, slimme sensoren, toegangscontrole, branddetectie en ontruiming. Door middel van eigen software- en productontwikkeling, samenwerking met partners en het gebruik van zeer open platformen, kunnen wij complete integrale oplossingen aanbieden.

Chipsoft logo

Chipsoft

ChipSoft provides a comprehensive, state-of the-art Microsoft based, fully integrated, and innovative EMR/EHR solution that is extremely flexible and configurable. All of our functionalities are developed in-house, placed in the same technical layer and use the same single clinical data repository. ChipSoft's solution, better known as HiX, optimizes workflows, increases patient safety, minimizes workload and ensures data sharing in the most technically advanced and safe environment. HiX can support the complete chain of care in a multi-location setting. Many of our clients have been awarded with a 'stage 6' EMRAM by HIMSS Analytics Europe (HAE). For more information, visit: www.chipsoft.com

D&A logo

D&A

D&A is toonaangevend in de digitale transformatie van de zorg. We adviseren zorginstellingen over digitale strategie en toepassing van informatietechnologie. Omdat we ook doeners zijn en daadwerkelijk willen bijdragen, beperken we ons niet tot advies. We begeleiden zorginstellingen bij de implementatie van oplossingen, zoals EPD, patiëntportalen, beeldmanagement, laboratoriuminformatisering en informatie-uitwisseling. Door het optimaliseren van processen en het verkrijgen van inzicht met behulp van analytics, werken we continu aan betere zorg. En daar profiteren zorgverleners én patiënten van.

Deloitte logo

Deloitte

Het landschap van de gezondheidszorg zal in de komende jaren veranderen, waarbij de belangen van patiënten, overheid, zorgaanbieders en -verzekeraars onder druk komen te staan. Deloitte ziet de zorg verplaatsen van binnen de ziekenhuismuren naar de thuissituatie en stimuleert dit door middel van slimme en veilige technologie. Daarnaast verbindt Deloitte traditionele en niet-traditionele zorgspelers met elkaar om meer focus te leggen op preventie en het aantrekkelijker maken van het werk van de zorgprofessional. Deloitte is een wereldwijde organisatie met een grote expertise in de zorg en is tijdens de HiMMS op de beursvloer aanwezig zijn om projectervaringen te delen.

Fortinet logo

Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 425,000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie.

KPMG logo

KPMG Health

Ons zorgsysteem neemt een belangrijke plaats in binnen onze samenleving. Gezond oud worden is een belang dat voor een groeiende groep mensen centraal staat. We gunnen elkaar moderne en hoogwaardige zorg op de momenten dat we dit nodig hebben en willen tegelijk dat deze betaalbaar blijft.

KPMG begeleidt complexe financiële, technologische en operationele verandertrajecten in deze tijden van transitie. We helpen klanten in de zorg, farma & life sciences succesvol omgaan met multidisciplinaire vraagstukken. En zetten onze regionale, nationale en mondiale perspectieven in om echte samenwerking te creëren.

M and I partners logo

M&I partners

M&I/Partners is een onafhankelijk ICT-adviesbureau voor de zorg en overheid. Met ruim drie decennia ervaring en meer dan 100 vakgedreven professionals zijn wij een betrouwbare partner voor alle ICT-oplossingen, strategisch en tactisch. M&I/Partners adviseert en begeleidt haar klanten bij het ontwikkelen van een digitale en ICT-strategie en ondersteunen bij de bestuurlijke vragen die daaruit voortvloeien. Ook werkt zij aan de realisatie van de plannen in de vorm van projectleiding, implementatiemanagement of interim-management. M&I/Partners begeleidt en adviseert zorginstellingen bij informatisering en digitale transformatie. E-Health en nieuwe technologieën maken het mogelijk de kwaliteit van de zorg te vergroten en te verbeteren. Een gezonde zorg is ook onze zorg. Ontdek meer op www.mxi.nl

Microsoft logo

Microsoft

Intelligente en innovatieve zorg

Technologie heeft ons leven de afgelopen tien jaar ingrijpend veranderd. Dankzij digitale technologieën zijn we productiever en communiceren, leren en werken we anders. Met cloud-technologie heeft nu iedereen in de zorg beschikking tot snelle innovatie dankzij ongelimiteerde rekenkracht. Kunstmatige intelligentie maakt zorg persoonlijker en versnelt het behandelproces.

Computersystemen kunnen met kunstmatige intelligentie (AI) zien, horen, leren en redeneren. Hierdoor kunnen onderwijs, research en gezondheidszorg enorm verbeteren. Een mooi voorbeeld hoe AI in de zorg ondersteuning biedt, zie je bij het InnerEye research project. Microsoft wil helpen patiënten en medewerkers, processen en diensten sterker te maken met innovatieve oplossingen van onszelf en onze partners en de zorginstellingen te begeleiden naar de nieuwe digitale werkelijkheid.

Nutanix logo

Nutanix

Nutanix is wereldwijd leider in cloud-software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen. Kijk voor meer info op www.nutanix.com of volg Nutanix op Twitter via @nutanix_nl.

Oracle logo

Oracle

Opkomende technologieën doorbreken oude paradigma's en bieden nieuwe kansen. Bij Oracle hebben we innovatieve technologieën ingebouwd in elk aspect van onze cloud, waardoor zorgorganisaties hun activiteiten, processen en ervaringen kunnen vernieuwen en verbeteren.

Oracle biedt een complete set SaaS-, PaaS- en IaaS-oplossingen om vandaag tegemoet te komen aan de behoeften van de gezondheidszorg van morgen. Oracle Cloud biedt gezondheidszorginnovatie met ERP, HCM, SCM, EPM, IoT, AI en Blockchain.

Oracle biedt dagelijks aan vele Nederlandse ziekenhuizen en zorgverzekeraars oplossingen voor bedrijfsvoering, analyses en onderzoek. Dit alles om kosten te verlagen en de interne en externe tevredenheid, de patiëntervaring en de gezondheid van de bevolking te verbeteren.

Quint logo

Quint Wellington Redwood

Optimale afstemming van mensen, processen en technologie is een voorwaarde voor succes van Zorg organisaties. Hierbij staat de menselijke factor centraal, want mensen zijn en blijven het hart van digitale transformatie. Quint helpt bij het realiseren van duurzame digitale transformatie door mensen, processen en technologie met elkaar te verbinden. Zo versnellen en verankeren we digitale transformaties en brengen we technologie tot waarde voor de organisatie en haar omgeving. Quint is volledig toegewijd aan haar eigen mensen, die de gebundelde kracht van de Quint organisatie inzetten om de opdracht succesvol te volbrengen.

...

RAM Infotechnology

RAM Infotechnology is Premium Cloud Service Partner voor de gezondheidszorg en overheid. De filosofie van het bedrijf is modulair uitbesteden: Maatwerk-ICT op basis van standaardcomponenten. RAM-IT heeft ruim 200 klanten. Met het eigen label eCumulus heeft RAM-IT een multi-cloud platform voor werkplek-, hosting- en netwerkdiensten. Het platform is ingericht voor On Premise, Private en Public clouddiensten. Bij RAM-IT werken ruim 180 medewerkers, het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.
www.ram-it.nl

Smartmed logo

SmartMed

SmartMed optimaliseert de samenwerking tussen verschillende zorgverleners en hun patiënten.

SmartMed biedt een medicatiemanagement systeem voor artsen, verpleegkundigen, apothekers, andere zorgverleners én de patiënt. Het hele medicatieproces rondom de patiënt wordt met het medicatiemanagementsysteem uitgevoerd.

Met deze unieke oplossing is alle medicatie-informatie voor de patiënt en alle zorgverleners beschikbaar via één platform in de cloud. Om de kwaliteit en beveiliging van gegevens te waarborgen voldoet SmartMed altijd aan de laatste standaarden en (privacy)richtlijnen.

De oplossing van SmartMed omvat zowel de historische als actuele medicatiegegevens waardoor bij overdracht van informatie tussen zorgverleners altijd sprake is van een actueel medicatieoverzicht. Gebruiksgemak staat hierbij voorop.
Websitelink: smartmed.world

...

Telindus

Telindus Healthcare werkt met gespecialiseerde zorgteams en zorgspecifieke oplossingen. Door deze focus begrijpen wij de problematiek en spreken uw taal. Binnen de gezondheidszorg zien wij dat de digitale transformatie steeds meer nieuwe toepassingen mogelijk maakt. Dit vraagt steeds meer van de ICT-infrastructuur en de effectieve beveiliging daarvan. Telindus biedt een prachtig portfolio dat optimaal aansluit bij ziekenhuizen, GGZ organisaties en zorginstellingen. Telindus is een echte kennisorganisatie, waarbij het dienstenportfolio mede door enkele recente overnames alleen maar completer én unieker is geworden. Zo zorgen wij ervoor dat informatie-uitwisseling binnen de gezondheidszorg effectiever, efficiënter en veiliger gebeurd.

Van Oers logo

Van Oers Accountancy & Advies

Wie deskundig advies of specialistische ondersteuning verlangt, doet het liefst zaken met gelijkgestemden. Daarom kiezen veel ondernemers voor Van Oers Accountancy & Advies. U ontmoet er mensen zoals u. Met een hoog ambitieniveau, uitblinkend in hun vak.

Met ondernemingszin en visie, dromend van nieuwe wegen. Mensen zoals u, voor wie uiteindelijk de resultaten tellen.

Van Oers Accountancy & Advies is werkzaam voor diverse branches. Van Oers is uw zorgspecialist, met veel ervaring in de zorgbranche. Graag ondersteunen wij u bij uw financiële en organisatorische vraagstukken. Dit doen wij als trotse en gecertificeerde AFAS partner.
Websitelink: www.vanoers.nl

Winvision

Winvision: Cloud & Clear

Wij geloven dat de beste ICT-oplossingen alleen in samenwerking ontstaan. Wij kiezen daarbij bewust voor het Microsoft platform. Met een scherp oog voor ontwikkelingen in markt en technologie, innovatie én menselijke verandering. Samen zorgen we ervoor dat die oplossingen onderdeel worden van de dagelijkse praktijk, door technologische en menselijke verandering gelijktijdig te realiseren.

Winvision helpt de zorg om te transformeren in een tijd waarin het personeelstekort toeneemt en de zorgvraag stijgt. Slimmer samenwerken en eenvoudiger registreren helpt de werkdruk te verlagen en tijd vrij te maken. Door slim gebruik van data zijn betere preventie en gepersonaliseerde behandelingen mogelijk.

Affiliate Partners

IHE logo

IHE

IHE, Integrating the Healthcare Enterprise, is een internationaal en wereldwijd samenwerkingsverband tussen gebruikers en leveranciers van ICT in de zorgsector opgericht in 1998 in de V.S. IHE promoot het gecoördineerd gebruik van gevestigde zorg- en ICT standaarden zoals DICOM en HL7, HL7 FHIR om specifieke klinische behoeften ten aanzien van optimale patiëntenzorg in te vullen. Het doel van IHE is om zorgprocessen probleemloos te laten verlopen. Informatieuitwisseling is hierbij onontbeerlijk. Of die informatieuitwisseling ook daadwerkelijk mogelijk is, wordt getest op jaarlijkse Connectathons. Uit de testevents blijkt of zorg ICT hardware en software van verschillende leveranciers ook daadwerkelijk interoperabel zijn. Kortom, systemen ontwikkeld overeenkomstig IHE communiceren beter met elkaar, zijn eenvoudiger te implementeren en maken het zorgverleners mogelijk om informatie effectiever te gebruiken.

Materiaal

Hier vindt u spoedig het programmaboekje en presentaties van de sprekers.