HIMSS18 DUTCH COMMUNITY sprekers

Joseph A. Colorafi

Joseph A. Colorafi, MD

Presentatie:
Seminar HIMSS Vegas Dutch community
Maandag 5 maart: 11.30 - 12.00 uur

Dr. Joseph Colorafi is Vice President, Chief Medical Information Officer at Dignity Health. Since being at Dignity Health from 2012, he oversees the combined Departments of Medical Informatics and Data Science. His primary responsibilities include improving the safety and quality of patient care by leveraging medical informatics technology, using advanced clinical analytics capability to prevent harm in care, and correlate information to advance population health from a true longitudinal record of care. Departments that are currently sponsoring analytics projects include perinatal, critical care, hospital medicine, population health, supply chain and pharmacy.

Dr. Colorafi, in conjunction with Dignity Health’s IT Solution Architecture group, stood up a private cloud Hadoop™ enterprise data warehouse in 2014, Dignity Health Insights. It is a unique partnership with SAS Analytics that applies world-class analytic software to improve the cost and quality of care through the selection of high clinical impact business use cases. Information is applied to manage and predict patient outcomes and deliver unique insights to decision makers regardless of vendor or EMR. Through this analytics program, a data hub strategy standardizes data sourcing which includes the ingestion of any discrete or unstructured data, and promoting the use of uniform medical vocabularies within a center-of-excellence security structure.

Notable academic work includes a national study with Nuance™ Communications in developing semantic processing of free text documentation, applying the SMART/FHIR standard, and delivering published sepsis clinical decision support tools in workflow. He has served on many informatics-related committees including the AMIA&Cerner’s ICD10 Physician Workgroup as well as Allscripts™ Physician Advisory Board. He is also a member of the American Medical Informatics Association and has mentored and encouraged physicians towards new careers in informatics. Dr. Colorafi is a Fellow in the American College of Chest Physicians and has practiced pulmonary and intensive care medicine for over 20 years. Dr. Colorafi previously was Director of Medical Informatics at Banner Health. He earned an MBA in Health Care Information from the University of California, an MD from the Boston University School of Medicine, and holds two undergraduate degrees from Stanford University. He is board certified in Clinical Informatics and Pulmonary Medicine.

Erik Gerritsen

Erik Gerritsen

Presentatie:
Seminar HIMSS Vegas Dutch community
Maandag 5 maart: tussen 08.30 - 10.00 uur
5 minuten video boodschap

Erik Gerritsen is sinds juni 2015 Secretaris Generaal bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Erik heeft zowel binnen als buiten de rijksoverheid ruime ervaring opgedaan.

Zo was hij tot juni 2015 Bestuursvoorzitter bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Daarvoor was hij Gemeentesecretaris, en later ook Kennisambassadeur, bij de Gemeente Amsterdam. Eerder was hij plaatsvervangend Secretaris Generaal en Directeur Financiële en Economische Zaken bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Erik begon zijn carrière bij het Ministerie van Financiën.

Erik Gerritsen werd in 1962 in Den Haag geboren. Erik studeerde Politicologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en later Informatiemanagement aan de Universiteit van Amsterdam. In 2011 promoveerde hij op hoe de lokale overheid kan bijdragen aan het oplossen van ongetemde maatschappelijke problemen.

Richard Kamman

Richard Kamman

Presentatie:
Lunchsessie HIMS Dutch Community
Woensdag 7 maart: 12.45 - 13.30 uur

Richard Kamman is sinds 1 januari 2016 als CIO bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie verantwoordelijk voor de uitbouw van de gehele ict-omgeving van het nieuwe landelijke centrum dat op 18 mei 2018 de deuren opent. Deze taak omvat het gehele spectrum van kantoorautomatisering tot netwerken, storage en computerfaciliteiten maar ook de keuze voor de inrichting van data-architectuur, e-health en regionale én internationale informatie-uitwisseling. Richard Kamman is natuurkundige, opgeleid als Klinisch Fysicus en in respectievelijk Groningen (AZG), Nijmegen (UMCN) en Breda (Amphia) verantwoordelijk geweest voor instandhouding en innovatie op de werkgebieden ICT, Medische Technologie en Klinische Fysica.

Hylke Kingma

Hylke Kingma

Presentatie: Wie doet het met wie?
Seminar HIMSS Vegas Dutch community
Maandag 5 maart: 11.00 - 11.30 uur

Hylke Kingma is associate director binnen KPMG gezondheidszorg en verantwoordelijk voor de dienstverlening rondom digitalisering in de zorg. Zowel de strategie, organisatie en kwaliteit van de IT functie als de inzet van zorg ICT en digitale innovaties in het zorgproces, vallen onder zijn aandachtsgebied. Hij heeft als adviseur ruime ervaring in het ondersteunen van ziekenhuizen en zorginstellingen met de transformatie naar digitale zorg. Dit betreft onder andere het vaststellen van de digitale zorg strategie, optimale inzet van EPD systemen, samenwerkingsverbanden en de professionalisering van IT. Voor KPMG heeft Hylke gewerkt voor Atos en Deloitte, eveneens met een focus op de gezondheidszorg. Hij was als docent zorg ICT verbonden aan het MBA in Healthcare Management van de Amsterdam Business School en spreekt over de noodzakelijke vernieuwingen in de zorg die met goede inzet van technologie en beter gebruik van data kan worden gerealiseerd.

Shantaram (Shaun) Rangappa

Shantaram (Shaun) Rangappa

Presentatie:
Lunchsessie HIMS Dutch Community
Dinsdag 6 maart: 12.45 - 13.30 uur

Deloitte Consulting; Greater Washington DC

Dr. Rangappa is an Internal Medicine trained physician with over 20 years of health care practice and consulting experience. He is a senior physician at Deloitte Consulting and provides strategic guidance and operational assistance for many clients, across both the commercial and federal / government sectors. He has broad experience working in conjunction with teams of clinicians and administrators. He holds a Master’s degree in health care administration and is well-versed in ongoing and emerging health care policy issues and innovation trends. Clients have included medical practice groups as well as academic and community hospitals across the United States, Canada, Europe, Australia and the Middle East. He has been heavily involved with development of clinical content, clinical decision support & the implementation of electronic medical record systems across large organizations.  He has focused on physician adoption, engagement and retention strategies needed for success in the face of technology enabled transformation and digital innovations in the clinical workflow.

Yvonne-van-Rooy

Yvonne van Rooy LLM

Presentatie:
Seminar HIMSS Vegas Dutch community
Maandag 5 maart: tussen 08.30 – 10.00 uur

Yvonne van Rooy LLM is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. De NVZ behartigt de belangen van haar leden op zorginhoudelijk, sociaal en economisch vlak. Van Rooy werkte 13 jaar in de politiek onder andere als staatssecretaris van Economische Zaken en was voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Tilburg en Universiteit Utrecht. Naast haar werkzaamheden voor de NVZ maakt Van Rooy onderdeel uit van de Raad van Toezicht van de NN Group

Michiel Sprenger

Michiel Sprenger

Presentatie:
Seminar HIMSS Vegas Dutch community
Maandag 5 maart: tussen 08.30 – 10.00 uur

Michiel Sprenger is oorspronkelijk opgeleid in de fysica aan de Universiteit van Amsterdam, maar hij promoveerde op een onderwerp uit de vaste stof fysica. Daarna kwam hij in dienst van het VUmc in Amsterdam, in 1986. Na een paar jaren inhoudelijk werk op het gebied van de introductie van klinische MRI en digitalisering van de radiologie, heeft hij een groot aantal jaren een leidinggevende rol gehad in de fysica, medische techniek, informatica en ICT van het VUmc.

In 2008 ging hij over naar Nictiz, het landelijk expertisecentrum voor informatica in de zorg. Daar werkt hij als strategisch adviseur op velerlei gebied, waaronder de strategische aspecten van standaardisatie, internationale relaties voor Nederland en kennisverspreiding over informatica in de zorg.

In 2010 werd hij bovendien op parttime basis verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven, als één van de opleiders in het post-master opleidingsprogramma klinische informatica.

Leonard Witkamp

Leonard Witkamp

Presentatie:
Seminar HIMSS Vegas Dutch community
Maandag 5 maart: 10.30 – 11.00 uur

“De gezondheidszorg zal in de komende jaren ingrijpend veranderen, zoals dat ook in andere maatschappelijke sectoren gebeurd is. Instellingen zoals wij die nu kennen, zullen in 2030 niet meer bestaan, te beginnen met het ziekenhuis”

Leonard Witkamp is voormalig dermatoloog en directeur KSYOS TeleMedisch Centrum, het eerste digitale ziekenhuis in Nederland. Hij is benoemd door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Geneeskunde ( KNMG ) als bijzonder hoogleraar TeleMedicine bij de afdeling Klinische Informatiekunde van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Hij richtte KSYOS in 2001 op. KSYOS ontwikkelt TeleMedicine diensten die bijdragen aan de verhoging van de efficiëntie van het primaire zorgproces. Met het gebruik van het Health Management Practice model onderzoekt KSYOS het efficiënte verhogend vermogen van deze TeleMedicine diensten in samenwerking met de toekomstige gebruikers, waardoor er breed draagvlak ontstaat. KSYOS TeleMedisch Centrum zorgt vervolgens voor de implementatie en opschaling van de TeleMedicine diensten in de reguliere gezondheidszorg. KSYOS werkt samen met een netwerk van meer dan 12.000 werknemers in de gezondheidszorg in TeleDiagnostiek, TeleConsultatie en TeleMonitoring. KSYOS zag in 2017 meer dan 250.000 patiënten met een jaarlijkse groei van 40%.

Zijn ervaring als research fellow, als universitair docent en onderzoeker, als dermatoloog en als directeur van KSYOS is een uitstekende basis voor zijn huidige functie van hoogleraar in TeleMedicine. Door het onderwijs, het doen van onderzoek en het bevorderen van het gebruik van TeleMedicine in de reguliere gezondheidszorg helpt hij de KNMG om haar missie te bereiken: het handhaven van de toegankelijkheid van de gezondheidszorg voor de bevolking door de efficiëntie te verhogen.