HIMSS18 Dutch Community Programma

Session colour keys

Dutch community programmaSociaal programmaCommercieel programmaAlgemeen HIMSS programma


20:00 - 21:30 Registratie en Welkomstborrel
HIMSS18 start met een welkomstborrel. Ontmoet hier de overige deelnemers van de HIMSS Dutch Delegation.
07:00 - 08:30
Ontbijt in Sands Expo and Convention Centre.
08:30 - 10:00

Aan de hand van inspirerende presentaties van toonaangevende sprekers nemen wij u mee in het speelveld van de digitale transitie en het thema ‘De digitale transformatie in zorg en welzijn: F(IT) for purpose!?’ Samen met de kwalitatief hoogstaande sprekers gaan we in gesprek over de vraag: “Op welke wijze kunnen de nieuwe digitale mogelijkheden de noodzakelijke transformatie mogelijk maken naar een duurzame dienstverlening en productontwikkeling voor cliënt, patiënt, populatie, professional, markt en stelsel?”

Welkom en Inleiding

Michiel Sprenger Strategisch Adviseur Nictiz / Opleider Klinische Informatica (TU Eindhoven) Sessievoorzitter en moderator

Korte videoboodschap

Dr. Erik Gerritsen - Secretaris-Generaal, Ministerie van VWS

Presentatie Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP)

Yvonne van Rooy – Voorzitter NVZ

10:00 - 10:30

 

10:30 - 11:10

Prof. Leonard Witkamp, Bijzonder Hoogleraar Telemedicine UvA

11:10 - 11:50

Hylke Kingma - Associate director, KPMG gezondheidszorg

11:50 - 12:30

Dr. Joseph Colorafi - Vice President, Chief Medical Information Officer, Dignity Health.

12:30

U krijgt een lunchbox mee.

12:30 - 16:30

Op maandagmiddag zijn er twee excursiemogelijkheden. Direct na de seminar vertrekken we richting de Hoover Dam. De Hoover Dam is met een hoogte van ruim 220 meter de op één na grootste dam van de Verenigde Staten. De bus vertrekt vanaf Sands Expo Convention center, de rit duurt circa 45 minuten. U ontvangt een lunchpakket voor in de bus. Op eigen gelegenheid kunt u de Hoover Dam bezichtigen (entree is niet inclusief). Rond 15.00 uur vertrekt de bus weer richting de Sands Expo center om op tijd te zijn voor de Opening keynote om 17.00 uur. De excursie wordt verzorgd door Cognicum.

12.30 – 16.30

Op maandagmiddag zijn er twee excursiemogelijkheden. U kunt ook een bezoek brengen aan UMC Sierra Nevada. Hier krijgt u een rondleiding langs diverse afdelingen met een korte sessie over de introductie van EPIC. Daarnaast is er ook aandacht voor de manier waarop ze door te standaardiseren een groot deel van de gewonden tijdens de Las Vegas Shooting op 1 oktober 2017 hebben gemanaged.

17.00 – 18.30

Technology for a Healthier Future: Modernization, Machine Learning, and Moonshots with HIMSS18 KEYNOTE speaker Eric Schmidt

Locatie: Palazzo Ballroom at the Venetian.

18.30 – 20.00

De HIMSS18 Opening Reception is toegankelijk voor alle HIMSS18 deelnemers. De receptie vindt plaats in het Sands Convention Center. Ontmoet en versterk hier uw internationale relaties.

19:00 - 21:00

Samen met alle Nederlandse deelnemers rondt u op een leuke en interactieve manier de eerste dag af.

07:30 - 09:00 Ontbijt
U ontbijt met de Nederlandse delegatie in Wynn.
09:00 - 11:45 Partnersessies

HIMSS, Nictiz, en VMBI coördineren een op inhoud en netwerkmogelijkheden gericht programma voor de Nederlandse delegatie. Ook onze partners hebben de mogelijkheid u informatie aan te bieden. Meer informatie over onze partners en de presentaties volgt.

Sands (Galileo 1006-1007)
09:00 – 10:00: HPE

Wynn (Alsace)

09:00 – 11:45: Forcare, D&A en PHIT

In deze gezamenlijke partnersessie nemen D&A, Forcare en MedicalPHIT u mee langs diverse zorgklanten en voorbeelden van innovatie in de zorg. Toepassingen en praktijkvoorbeelden van onder andere predictive analytics in de klinische praktijk, medical imaging, artificial intelligence, HIMSS DIAM en governance en beheer van een regionale uitwisselingsinfrastructuur komen aan bod. De sessie wordt afgesloten door Jeroen Tas (Philips) die zijn visie op zorginnovatie met u deelt.

12:00 - 12:45 Lunch en presentatie in HIMSS Dutch Community Room

Onder het genot van een lunch woont u een inspirerende presentatie bij.

14:30 – 15.30 Partnersessies

Sands (Galileo 1006-1007)
14:30 – 15:30: IHE

One size fits all? IHE als maatpak voor interoperabiliteit in de zorg.

Is interoperabiliteit tussen zorgsystemen een maatpak of juist een confectiepak? Moet informatie-uitwisseling per klant worden aangemeten of geldt ‘one size fits all’? Moet informatie-uitwisseling steeds weer opnieuw bedacht worden of gaan we met de mode mee? In deze sessie spreken enkele ontwerpers en klanten hun creaties op het gebied van interoperabiliteit. IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) showt de nieuwste creaties: IHE-profielen en werkende praktijkvoorbeelden. Het wordt een flitsende, actieve modeshow voor en door HIMSS-gangers. Kom naar deze show en laat u verrassen!

16:00 – 17.00 Partnersessies

Sands (Galileo 1006-1007)
16:00 – 17:00: Intersystems

How community health records can improve diagnostic and care processes – Intersystems

Several studies have shown that most diagnostic departments or practices (like Radiology, Labs, Pathology, etc.) have no access to relevant patient information that are important for their findings and reports. This results from the fact that these organizations often use their own electronic medical record (EMR) system. External information about allergies, chronic diseases, acute and long-term medication and earlier or other findings are usually not accessible. These gaps can be filled when eHealth records, based on IHE profiles, containing structured or unstructured data are implemented in a community of care-givers and integrated into the EMR solutions in place. InterSystems HealthShare provides both: the standardized interoperability as well as the needed functionalities to support diagnostics. By Alexander Ihls, Healthcare Business Development Manager InterSystems.

14.30 – 17.15 Tours over de beursvloer

“De waarde van zorgdata voor patiënten en professionals”.
Betere zorg door beter gebruik van data

De meeste zorginstellingen hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan betere informatievoorziening en procesondersteuning door bijv. een integraal EPD en een beeldmanagement systeem te implementeren. Ook patiënten genereren steeds meer zelf data via medical devices. Al deze systemen bevatten een enorme hoeveelheid aan potentieel rijke gezondheidsdata. Maar hoe benut je nu slim de rijkdom van al deze gegevens en zet je deze in voor betere zorg voor de patiënt? D&A neemt u mee op een beurstour langs een aantal toonaangevende leveranciers die aansprekende klantvoorbeelden presenteren. U kunt zich aanmelden via Himss@dnagroup.nl.

15:30 - 16:30 Tour over de beurs

Regionale uitwisseling en enterprise Imaging

Regionale uitwisseling is belangrijk voor goede zorg in de regio. Dit gebeurt ook internationaal op basis van een aantal standaarden zoal IHE XDS. Tijdens deze tour tonen we een aantal praktijkvoorbeelden waar medische dossiers inclusief gestructureerde gegevens tussen zorgverleners worden gedeeld. De nadruk ligt op gegevensuitwisseling tussen instellingen en tussen regio's en dus ook tussen systemen van verschillende leveranciers van EPD en PACS systemen.

Aanmelden via IHE@phit.nl.

17:00 - 19:00 Holland House Receptie

Wederom een uitgelezen gelegenheid om uw netwerk te versterken onder het genot van een hapje en een drankje.

07:00 - 08:30 Ontbijt

Start de dag met een gezamenlijk ontbijt in Wynn.

08:00 - 17:30 HIMSS18 International Conference Day

In samenwerking met HIMSS wordt dit jaar voor het eerst een internationale conferentie georganiseerd binnen de algemene conferentie. De woensdag staat in het teken van de internationale delegaties, waaronder: Europa, Latijns-Amerika, AziëPacific en het Midden-Oosten. Afgevaardigden op hoog niveau krijgen de kans te leren over de laatste internationale activiteiten en initiatieven in de gezondheidszorg. Leer van kwalitatief hoogstaande sprekers uit verschillende landen over de toepassing van zorg en technologie in het zorgaanbod. Bijzonder Hoogleraar Leonard Witkamp spreekt namens de Nederlandse afvaardiging. Alle HIMSS18-afgevaardigden, van de VS en daarbuiten, worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze exclusieve bijeenkomst. Een aparte registratie en financiële bijdrage is hiervoor verplicht.

09.00 – 11.30 Partnersessies

Wynn (Alsace)
09:00 – 10:00: KPMG

Digitale zorg in regionale zorgnetwerken

Technologische innovaties gaan zorgen voor grote veranderingen in de wijze waarop we zorg verlenen en waarop we zorg ontvangen. Vaak denken we hierbij aan de medische toepassing van bijvoorbeeld robotics en 3d-printing. De grootste winst zal echter komen uit datagedreven technologische innovatie: de wijze waarop we zorgdata toepassen drijft de verandering in de zorg. Het is voor zorginstellingen een grote opgave om dit type innovaties goed toe te passen. De complexiteit neemt toe omdat het niet meer om één zorginstelling gaat maar steeds meer om de verbinding in regionale zorgnetwerken. De bestuurlijke ict agenda ontwikkelt zich ook in die richting. In deze sessie gaan wij dieper in op de conclusies van het nieuwste KPMG rapport 'wie doet het met wie' en voeren we de discussie over de betekenis van digitale zorg in regionale zorgnetwerken. Aanmelden via: kingma.hylke@kpmg.nl

10.00 – 11.30 Tour over de beurs

VIPP en blue button (toegang voor de patiënt)

Registratie aan de bron volgens Zorg Informatie Bouwstenen en deze beschikbaar stellen aan de patiënt is het doel van het VIPP programma. Tijdens deze tour tonen we hoe dit in de VS tussen EPD's plaatsvindt. We vertalen de praktijkvoorbeelden van de HIMSS interoperability Showcase naar de Nederlandse situatie.

Aanmelden via IHE@phit.nl.

12:45 - 13:30 Presentatie Prinses Máxima Centrum - F(IT) for Kinderoncologie

Spreker CIO Richard Kamman Prinses Máxima Centrum - Kinderoncologie

14:00 – 15:00 Partnersessies

Sands (Galileo 1006-1007)

14:00-15:00: ICTZ

Klantcase: Volledige technische ontzorging voor Noordwest Ziekenhuisgroep met HIP van ICTZ

De Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) gaat vanaf juni 2018 werken met HiX. Het ziekenhuis kiest voor een volledige ontzorging van de HiX-infrastructuur door gebruik te maken van het Healthcare Information Platform (HIP) van ICTZ. Ed de Myttenaere, CIO van NWZ, vertelt in zijn presentatie over het waarom van de keuze voor HIP. Hij gaat daarbij in op onderwerpen als architectuur, on premise versus off premise, schaalbaarheid, integratie en ontzorging. Ook belangrijke aspecten als privacy, continuïteit en expertise passeren de revue.

17:30 - 19:00 International Reception

HIMSS organiseert een receptie voor alle internationale gasten op HIMSS18. Borrel onder andere met delegaties uit China, Brazilië, de Nordic Community en de Duitse en Franse delegatie.

07:00 - 08:30 Ontbijt

Start de dag met een gezamenlijk ontbijt in Wynn.08.30 - Vertrek studiereizen

Verschillende studiereizen vertrekken op donderdag naar een volgende bestemming.

08:30 - Vertrek studiereizen

Verschillende studiereizen vertrekken op donderdag naar een volgende bestemming.

10:00 - 11:30 Tours over de beursvloer

Kwaliteitsregistraties en ICHOM & PROMS

Registratie aan de bron en meervoudig gebruik van deze gegevens voor kwaliteitsregistraties is het thema van deze tour. We tonen een aantal voorbeelden van een aantal landelijke en regionale kwaliteitsregistraties in de VS inclusief gegevensuitwisseling op basis van IHE profielen (HL7 en FHIR). We vertalen deze demonstraties naar de Nederlandse situatie. Daarnaast is er speciale aandacht voor het gebruik van ICHOM en patiëntvragenlijsten.

Aanmelden via IHE@phit.nl.

08:30 – 10.15 Keynote Speaker HIMSS Annual Conference

David Shulkin
Secretary of Veterans Affairs @ U.S. Department of Veterans Affairs
Vice Admiral Raquel C. Bono
Director @ Defense Health Agency
Keller Rinaudo
Founder & CEO @ Zipline

13:15 - 14:30 Closing Keynote Speaker

Earvin “Magic” Johnson, JR.
Role model, sports legend and successful entrepreneur

Sociaal programma

Wynn (Alsace) Holland House

Van zondagavond tot en met donderdagochtend is Wynn (Alsace) het Holland House van HIMSS18. Holland House is samen met Cognicum georganiseerd.

Maandag 5 maart tot en met donderdag 8 maart

Ontbijt en lunch

Van maandag tot en met donderdag wordt ontbijt geserveerd. U bent welkom op maandag in Sands (Galileo 1006-1007) en dinsdag tot en met donderdag in Wynn (room: Alsace) voor het ontbijt. De lunch wordt geserveerd in Sands (Galileo 1006-1007) op maandag, dinsdag en woensdag/donderdag.

Zondag 4 maart | 20:00 - 21:30

Welkomstborrel

Ontmoet de deelnemers van de HIMSS Dutch Community tijdens de welkomstborrel in onze eigen Holland House.

Locatie: Wynn (room: La Tache)

Maandag 5 maart | 12:30 - 16:30

Netwerkexcursie UMC Sierra Nevada

U kunt ook een bezoek brengen aan UMC Sierra Nevada. Hier krijgt u een rondleiding langs diverse afdelingen met een korte sessie over de introductie van EPIC. Daarnaast is er ook aandacht voor de manier waarop ze door te standaardiseren een groot deel van de gewonden tijdens de Las Vegas Shooting op 1 oktober 2017 hebben gemanaged.

Maandag 5 maart | 13:00 - 17:30

Bezoek aan Hoover Dam

U brengt op maandagmiddag een bezoek aan de Hoover Dam. De Hoover Dam is met een hoogte van ruim 220 meter de op één na grootste dam van de Verenigde Staten. Na de seminar vertrekt u met de bus naar de Hoover Dam. U ontvangt een lunchpakket voor in de bus. Op eigen gelegenheid kunt u de Hoover Dam bezichtigen (entree is niet inclusief). De excursie wordt verzorgd door Cognicum.

Vertreklocatie: Sands Expo Convention center

Maandag 5 maart | 18.30 – 20.00

HIMSS Openingsreceptie

De HIMSS18 opening receptie vindt plaats in het Sands Convention Center. Een uitstekende gelegenheid om andere deelnemers van HIMSS18 te ontmoeten en te netwerken.

Locatie: Venetian Convention Center - Hall G

Maandag 5 maart | 19:00 - 21:00

Holland House: BBQ

Samen met alle Nederlandse deelnemers van ons programma de dag afronden en de ervaringen van de eerste dag uitwisselen.

Locatie: Wynn (room: La Tache)

Dinsdag 6 maart | 17:00 - 19:00

Holland House | Receptie

Ook deze receptie biedt weer alle gelegenheid om uw netwerk te versterken onder het genot van een hapje en een drankje.

Locatie: Wynn (room: Alsace)

Dinsdag 6 maart | 17:00 - 19:00

Millennials Receptie*

Een speciale netwerkgelegenheid voor young professionals en millennials.

Locatie: Paris Hotel HEXX Kitchen + Bar

Woensdag 7 maart | 17:30 – 19:00

HIMSS International Reception*

HIMSS organiseert een receptie voor alle internationale gasten op HIMSS18. Borrel onder andere met delegaties uit China, Brazilië, de Nordic Community en de Duitse en Franse delegatie.

Locatie: ntb

Woensdag 7 maart | 18:30 – 20:00

HIMSS Women in HIT Reception*

Een speciale netwerkborrel voor alle vrouwelijke leiders, innovators  en ondernemers.

Locatie: Palazzo Pool

Donderdag 8 maart | 18.30 – 21.00

Awards Gala*

Het gala staat in het teken van individuen, groepen en organisaties die een benoemenswaardige bijdrage hebben geleverd aan de industrie. Denk aan publicaties, lifetime achievements, scholarships programs en activiteiten.

*aparte registratie vereist